„În vizită la domnul Green”, la Teatrul Evreiesc de Stat

0

Pe 8 şi 9 noiembrie, la Teatrul Evreiesc de Stat are loc premiera spectacolului „În vizită la domnul Green”, de Jeff Baron, o comedie despre prietenie, familie şi iertare, în traducerea Elizei Șimșensohn. Protagonişti sunt Virgil Ogăşanu şi Tudor Aaron Istodor. Scenografia aparţine Irinei Moscu, iar regia lui Erwin Şimşensohn. 

Scriitorul american Jeff Baron a scris romane, piese de teatru, librete pentru operă, comedii şi drame pentru principalele reţele de televiziune americane. Filmele sale de scurt-metraj au fost premiate şi prezentate în festivaluri internaţionale de film.

În vizită la Domnul Green, cea mai cunoscută piesă a sa, a fost jucată în 43 de ţări și tradusă în 23 de limbi. Printre numeroasele premii obţinute amintim „KulturPreis Europa”, „Inthega Prize” (Germania) şi „Premiul pentru Cea Mai Bună Piesă” (Grecia, Mexic, Turcia, Israel, Chile şi Uruguay).

Un bătrân evreu văduv din Manhattan trăieşte într-o izolare fizică şi spirituală autoimpusă, renunţând să se mai bucure de viaţă. Întâlnirea cu Ross, un tânăr sofisticat, provoacă incursiuni în trecut, aduce la suprafață vechi secrete de familie și sentimente reprimate. O poveste captivantă cu  final neașteptat și emoționant. Autorul spunea despre opera sa: „În vizită la domnul Green are o viaţă artistică pe care nu mi-am imaginat-o acum câţiva ani, când m-am aşezat la masa de scris pentru a relata această poveste extrem de apropiată, de personală. Nu am visat vreodată că o sală plină de oameni necunoscuţi vor urmări (aşezaţi) în întuneric piesa mea la Bucureşti. O consider o mare favoare şi o mare responsabilitate“.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.