Magistraţii îl repun la şefia CCA pe Vasile Avram

0

Fostul arbitru FIFA, Vasile Avram, a câştigat în instanţă litigiul cu FRF, Tribunalul Bucureşti obligând, vineri, conducerea federaţiei să îl repună în funcţia de preşedinte al CCA, de unde fusese suspendat la 25 septembrie 2011 ca urmare a anchetării sale într-un dosar de corupţie.

De asemenea, instanţa a obligat conducerea FRF să îi achite lui Vasile Avram despăgubiri salariale actualizate de la data de 21 noiembrie 2011 şi până la repunerea sa în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, informează Mediafax.

„Instanţa admite cererea. Constată încetată măsura suspendării de drept a contractului individual de muncă al reclamantului la data de 21.11.2011. Obligă pârâta (n.r. – FRF) la reintegrarea reclamantului pe postul şi funcţia deţinute anterior suspendării precum şi la plata unei despăgubiri egale cu drepturile salariale indexate, majorate şi actualizate şi cu celelalte drepturi ce i s-ar fi cuvenit, de la data de 21.11.2011 şi până la reintegrarea efectivă. Ia act ca s-au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu apel în 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VIII- a Conflicte de Munca si Asigurari Sociale”, se arată în soluţia instanţei publicată pe portarul Ministerului Justiţiei.

În momentul de faţă, funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor este ocupată de grecul Kyros Vassaras.

Vasile Avram a fost suspendat de FRF la 25 septembrie 2011 din funcţia de preşedinte al CCA şi din calitatea de membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal după ce acesta a fost reţinut de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Avram a fost achitat, la 15 mai 2013, în dosarul de corupţie din arbitraj, de către Curtea de Apel Bucureşti, hotărârea nefiind însă definitivă. Toate persoanele judecate în acest dosar au fost achitate de instanţă pentru acuzaţiile aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie. Judecătorul a decis şi ridicarea sechestrelor puse pe bunurile inculpaţilor şi a altor măsuri dispuse în dosar.

Este pentru a doua oară când FRF este obligată de o instanţă să repună în funcţie un preşedinte al CCA. Ion Crăciunescu a fost demis, la 1 august 2012, din funcţia de preşedinte al CCA de către Comitetul Executiv al FRF, întrunit la Casa Fotbalului, fără a i se oferi o explicaţie. Ulterior, Crăciunescu a atacat decizia FRF în justiţie şi a avut câştig de cauză. Comitetul Executiv al FRF a decis în iunie 2013 ca Ion Crăciunescu să revină în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.