Sindicatul RomâniaFilm: Desfiinţarea RADEF, mafie imobiliară

Share:

Sindicatul RomâniaFilm spune că prin desfiinţarea regiei se urmăreşte prăduirea sa în campanie, iar unele cinematografe ar fi fost promise primarilor de Victor Ponta, ministru interimar al Culturii şi candidat la preşedinţie, iar altele au fost deja date unor edili, între care Tudor Pendiuc.

Într-un comunicat remis Mediafax, Sindicatul Liber RomâniaFilm spune că a intrat în posesia unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG), care prevede fuziunea prin absorbţie a Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor „RomâniaFilm” de către Regia Autonomă „Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS), în timp ce angajaţii RomâniaFilm pichetau joi în faţa Ministerului Culturii.

Sindicatul precizează că angajaţii RomâniaFilm au început să picheteze sediul Ministerului Culturii pe 3 noiembrie, pentru salvarea regiei, pentru semnarea unui contract colectiv de muncă, pentru plata salarilor restante, pentru faptul că nu există Consiliu de Administraţie din 2012 şi pentru locurile lor de muncă.

De asemenea, Sindicatul RomâniaFilm spune că se preconizează că acest proiect de OUG va fi aprobat în următoarea şedinţă de Guvern, fără ca ea să se afle în dezbatere publică, aşa cum prevede legea transparenţei decizionale. „Acest proiect nu se află în dezbatere nici pe site-ul Ministerului Culturii, nici pe cel al Secretariatului General al Guvernului”, spune Sindicatul RomâniaFilm.

Contactată vineri de agenţia MEDIAFAX, Maria Bikfalvi, preşedintele Sindicatului Liber RomâniaFilm, a spus că prin acest proiect de OUG se doreşte în fapt moartea regiei RomâniaFilm.

Sindicatul RomâniaFilm spune că prin desfiinţarea regiei se urmăreşte prăduirea sa în campanie, iar unele cinematografe ar fi fost promise primarilor de Victor Ponta, ministru interimar al Culturii şi candidat la preşedinţie, iar altele au fost deja date unor edili, între care Tudor Pendiuc.

„Avem semnale clare că asta se va întâmpla. Tot ce am spus noi în decursul timpului s-a adeverit. Că pe dumnealor nu-i interesează altceva decât să înstrăineze aceste imobile (cinematografele, n.r.). Practic nu-i interesează destinaţia lor”, a spus Maria Bikfalvi.

În acest sens, ea a mai spus că, în decursul anilor, Sindicatul RomâniaFilm a contestat consiliile de administraţie ale RomâniaFilm, din care au făcut parte persoane precum Ema Pendiuc, fiica primarului oraşului Piteşti, Tudor Pendiuc. Ema Pendiuc şi Tudor Pendiuc au fost reţinuţi, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care primarul este cercetat pentru fapte de corupţie privind acordarea unor contracte de achiziţii publice, prejudiciul fiind de aproximativ 1 milion de euro.

„Drept dovadă, uitaţi cine făcea parte din Consiliul de Administraţie (al RomâniaFilm, n.r.), fata domnului Pendiuc. Vedeţi ce face domnul Pendiuc acolo în oraş cu cinematograful pe care l-a luat. Face bloc de locuinţe. Ema Pendiuc a fost numită în Consiliul de Administraţie (al RomâniaFilm, n.r.) anul trecut, în mandatul domnului Haşotti”, a mai spus Maria Bikfalvi.

Ea susţine că este vorba despre „o mafie imobiliară”, iar clădirile RomâniaFilm, care găzduiesc săli de cinema, vor fi prăduite în campania electorală de primari, cărora le-ar fi fost promise de premierul Victor Ponta, ce ocupă şi funcţia de ministrul interimar al Culturii şi este şi candidat al PSD la alegerile prezidenţiale

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.