Tişe face plângere penală împotriva lui Ponta

0

Fostul preşedinte al CJ Cluj Alin Tişe spune că va depune plângere penală pentru abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat împotriva lui Victor Ponta şi a Corpului de Control al premierului, după acţiunea de la Cluj Arena, acuzând că este vorba despre un „control politic”.

Alin Tişe a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că premierul Victor Ponta uzează de „practici securistice”, iar controlul la Cluj Arena arată „o escrocherie şi o mizerie fără margini”, transmite corespondentul Mediafax.

„La stadionul Cluj Arena a fost declanşat un control politic din partea Corpului de Control al premierului, care nu avea competenţe de control la Consiliul Judeţean Cluj. Este vorba despre poliţie politică exercitată de dictatorul Ponta, un premier care are practici securistice, ceea ce ne arată o escrocherie şi o mizerie fără margini. Luni depun plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj pentru abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat împotriva lui Victor Ponta şi a Corpului de Control al premierului. Sunt vizaţi, pe lângă premier, şeful Corpului de Control, directorii instituţiei şi echipa de control care a fost la CJ Cluj”, a spus Tişe.

Potrivit acestuia, premierul Victor Ponta încearcă, prin astfel de controale „ilegale”, să elimine şi să discrediteze adversarii politici, în condiţiille în care acesta a obţinut în Cluj-Napoca, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, doar 18 la sută din cauza unei „organizaţii PSD impotente”.

„La Cluj Arena a fost respectată legalitatea, stadionul este cel mai ieftin din lume la preţul pe scaun, cu 1.100 de euro costuri pe un loc, faţă de Naţional Arena unde costul unui loc se ridică la 5.000 de euro. De ce la Naţional Arena nu s-a trimis Corpul de Control, pentru că în aceeaşi şedinţă de Guvern în care s-au alocat circa 14 milioane de euro (60 milioane de lei – n.r.) pentru Cluj Arena, s-au alocat 35 de milioane de euro pentru Naţional Arena, exact pe aceleaşi proceduri? Pentru că Oprescu este partenerul politic al lui Ponta?”, a mai spus Alin Tişe.

El a subliniat că raportul Corpului de Control al premierului este plin de „minciuni”, iar echipa de control „a sustras mii de pagini din arhiva CJ Cluj”.

„Se spune în raport că în nota de fundamentare înaintată de CJ Cluj nu se indica suma, ceea ce o minciună, în condiţiile în care noi am precizat exact suma pentru finalizarea obiectivului. Altă minciună, că nu s-au cerut banii pentru lucrări adiţionale. O altă minciună este legată de data la care CJ Cluj a cerut banii de la Guvern, cum că s-ar fi cerut ulterior adoptării HG, dar noi am cerut de mai multe ori bani, cu mult înainte. Corpul de Control a dat dovadă de rea-voinţă, această ţară nu poate continua cu astfel de nemernici”, a menţionat fostul preşedinte al CJ Cluj.

Alin Tişe a afirmat că în raportul Corpului de Control al premierului se face voit o confuzie privind sumele alocate, inducându-se opinia că nu era vorba de nicio urgenţă legată de finanţarea stadionului Cluj Arena.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.