ACL se luptă pentru timpii de antenă

0

Alianța Creștin-Liberală (ACL) solicită convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului pentru a se discuta repartizarea timpilor de antenă privind campania electorală, se arată într-un comunicat de presă remis, duminică, Agerpres.

„Alianța Creștin-Liberală susține necesitatea desfășurării normale, cu respectarea prevederilor legale, a campaniei electorale dinaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, și cere PSD să nu mai blocheze informarea corectă a cetățenilor prin posturile publice de radio și televiziune. Liderii grupurilor PNL și PDL din Camera Deputaților și din Senat solicită, în conformitate cu legislația pentru alegerea Președintelui României, convocarea de către domnii Călin Popescu Tăriceanu și Valeriu Zgonea a birourilor permanente reunite ale celor două camere ale Parlamentului, luni, ora 12.00, pentru a se discuta repartizarea timpilor de antenă”, informează ACL.

Comunicatul reamintește faptul că, potrivit Legii nr. 370/ 2004, campania electorală pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale începe de la data când s-a adus la cunoștința publică organizarea unui nou tur de scrutin.

„Aceeași lege menționează faptul că, în termen de două zile de la deschiderea campaniei electorale, birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului, împreună cu reprezentanții serviciilor publice de radio și televiziune și cu participarea candidaților au obligația să stabilească calendarul pentru desfășurarea acesteia și repartizarea timpilor de antenă”, se evidențiază în comunicatul ACL.

Astfel, ACL solicită reprezentanților PSD „să respecte legea și să nu blocheze buna desfășurare a campaniei dinaintea turului al doilea de scrutin”.

„ACL și Klaus Iohannis au susținut permanent necesitatea asigurării de dezbateri echitabile și corecte, care să servească interesului legitim al cetățeanului de a cunoaște viziunile și programele ambilor candidați. PSD arată, sub diverse pretexte, că fuge de o dezbatere reală și cinstit organizată și nu dorește să asigure un cadru competițional corect nici măcar la posturile publice de radio și televiziune, deși românii au tot dreptul. Ignorarea acestui apel al opoziției ar arăta că PSD sfidează nu doar legea, ci și bunul simț”, se mai afirmă în comunicatul ACL.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.