Albumul de jazz ”Fantasm”, lansat la Odeon

0

Albumul de jazz „Fantasm” este unul neobișnuit pentru că instrumentația – vioară, violă și pian – nu este cea mai comună în jazz, a afirmat pianistul Lucian Ban despre CD-ul pe care îl va lansa luni, la Teatrul Odeon, într-un concert pe care îl va susține alături de violonistul german Albrecht Maurer și de violonistul american Mat Maneri, nominalizat la premiile Grammy, informează Agerpres.

Lucian Ban a declarat că întotdeauna se bucură când concertează în România iar întâlnirea cu publicul, de la finalul concertului din București, va reprezenta un eveniment „special” pentru cei trei muzicieni.

„Ne aflăm în România într-un turneu de promovare a albumului „Fantasm”. Întotdeauna mă bucur când concertez în România și în special la Teatrul Odeon. Cred că sound-ul și întâlnirea cu publicul de la finalul concertului, care va dura aproximativ 75 de minute, vor face din asta un eveniment care cu siguranță pentru noi va fi special. Pe noi ne bucură enorm să interacționăm direct cu publicul și altfel decât doar prin muzica pe care o prezentăm”, a afirmat Lucian Ban pentru Agerpres.

El a spus că așteaptă la concert „cât mai mulți din iubitori ai acestui gen de muzică”De la jazz modern la muzică camerală contemporană, de la compoziții complet structurate la improvizații libere, „Fantasm” este expresia unui autentic globalism cultural de secol 21, un proiect ce reunește mai multe culturi într-o operă de artă unică. Cei trei muzicieni împart o curiozitate comună pentru noi forme de expresie muzicală — „Fantasm” este în același timp un album și un vehicul pentru această căutare, informează artistul într-un comunicat remis Agerpres..

Lucian Ban a declarat că numele albumului, „Fantasm”, este inspirat de compoziția bateristului american Paul Mation, cu care Mat Maneri a colaborat în ultimii ani de viață ai acestuia.

Turneul de lansare a albumului „Fantasm” va fi susținut în cinci orașe din România — București (10 noiembrie), Bistrița (12 noiembrie), Cluj (13 noiembrie), Alba Iulia (14 noiembrie) și Timișoara Jazz & Blues (15 noiembrie) și cinci orașe din Germania — Magdeburg (17 noiembrie), Bruel (18 noiembrie), Koln (19 noiembrie), Munster (20 noiembrie) și din nou Koln (23 noiembrie).

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.