Autocar prăbușit într-o prăpastie în Ecuador

0

Cincisprezece persoane au murit, iar alte 15 au fost grav rănite în urma prăbuşirii, sâmbătă, a unui autocar într-o prăpastie, în Ecuador, a anunţat preşedintele Rafael Correa.

„Există 15 persoane decedate şi 15 grav rănite. Serviciile de salvare au lucrat bine”, a declarat Correa în cursul unei alocuţiuni săptămânale transmise atât la radio, cât şi la televiziune. „Cauzele accidentului vor fi cercetate, dar, foarte adesea, ele se produc din imprudenţă”, a dat asigurări preşedintele ecuadorian. El a adăugat că se pare că autobuzul depăşea un camion atunci când s-a produs accidentul.

Autocarul, care asigura legătura între portul Manta (sud-vest) şi Quito, la 2.850 de metri altitudine, a căzut într-o prăpastie de 500 de metri. În 2010, în ajunul Crăciunului, un autocar supraîncărcat a căzut în gol din cauza unei probleme tehnice, un accident soldat cu 35 de morţi.

În luna mai a acestui an, 12 studenţi şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unui autocar într-o prăpastie de 150 de metri. În Ecuator, care numără 15 milioane de locuitori, aproximativ 13 persoane mor în fiecare zi în accidente rutiere.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.