Concert Extraordinar de Anul Nou la Sala Palatului

0

Aliniem București-ul la trendul marilor capitale europene: Orchestra Simfonică București va susține, în data de 30 decembrie, la Sala Palatului, un Concert Extraordinar de Anul Nou.

Evenimentul este organizat de agenția SHOWTIME EVENTS.

Atât prin exuberanța, energia și bucuria de a face muzică, cât și din dorinta de a deschide lumea sunetelor și a formelor muzicale către un public variat, Orchestra Simfonică București și-a transpus viziunea pe termen lung în ceea ce privește arta interpretării muzicale. Timp de șapte ani, misiunea Orchestrei Simfonice București a constat în atragerea și educarea unei palete cât mai largi de iubitori ai tuturor genurilor muzicale.

De-a lungul timpului, flexibilitatea orchestrei în alegerea stilurilor muzicale diverse s-a concretizat printr-o serie de concerte susținute începând cu 2007. Astfel, Orchestra Simfonică București a abordat o diversitate de stiluri și genuri muzicale, de la muzica clasică până la stiluri mai puţin convenţionale pentru o orchestră simfonică precum muzică de film, pop/rock și crossover, încântând și atrăgând deopotrivă atât cunoscătorii, cât și tinerii iubitori de muzică. Astfel, s-au remarcat colaborările cu artişti de talie internaţională precum renumitele soprane Angela Gheorghiu, Tarja Turunen, Irina Baianț, Tina Munteanu, tenorii Teodor Ilincăi, Marcel Pavel, Vlad Miriţă, violoniștii Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Corina Belcea, Toto Cutugno și Phoenix.

Cea mai importanta realizare din istoria Orchestrei Simfonice București  a fost ambițiosul proiect “Bucharest Symphony Orchestra – Premieră românească în America de Sud”. Turneul de concerte și evenimentele cultural (29 octombrie – 12 noiembrie 2013)  a reprezintat participarea în premieră a unei orchestre românești de prim rang într-un turneu de anvergură în America de Sud.

Orchestra Simfonică Bucureşti și dirijorul său principal, Benoît Fromanger, au răspuns invitației de participare la concertul simfonic din cadrul Festivalului “Bucharest Music & Film Festival” 2013. Solistul concertului a fost George Tudorache, prim concertmaestru al Orchestrei Filarmonice din Londra/UK şi al Orchestrei Regale din Liege, Belgia. Acest eveniment cultural s-a bucurat de participarea a peste 2000 de spectatori.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.