Ioana Petrescu: Prostituția ar putea deveni o activitate economică

0

Ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, consideră că prin legalizarea prostituției,  ar putea fi aduși mai mulți bani la bugetul de stat.

“Deocamdată, prostituția este ilegală. Dacă prostituția devine legală, atunci va deveni o activitate economică legală generatoare de profit”, a declarat Ioana Petrescu, la Antena 3. .

Ministrul Finanțelor nu este însă de acord cu impozitarea Bisericii, pentru că aceasta este “o organizație non-profit”. Eurostat a cerut statelor membre UE să integreze în statisticile naționale și activitățile ilegale ce aduc venituri, considerând că este vorba despre tranzacții comerciale consimțite în mod liber de participanți. Veniturile din prostituție vor ridica Produsul Intern Brut al României cu 180 de milioane de lei, adica 0,03%, potrivit calculelor realizate de Institutul Național de Statistică (INS).

Noile norme pentru calcularea PIB-ului au creat polemici în unele țări, cum este cazul Franței, care a refuzat să contabilizeze prostituția întrucât nu o consideră “o activitate comercială consimțită în mod liber”, sau al Suediei, unde “cumpărarea de servicii sexuale este un delict”, guvernul suedez anunțând în consecință că nu are de făcut vreo ajustare a PIB. În schimb, țări precum Spania și România, au îmbrățișat noua metoda de calcul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.