Comisia pentru românii din diaspora se întâlneşte cu Meleşcanu

0

Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării urmează să aibă, miercuri, o întrevedere cu miniştrii Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici pe tema desfăşurării votului în diaspora în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Conducerea Camerei a anuţat, ulterior, că invitarea lui Meleşcanu şi Stanoevici la Comisie nu respectă regulamentul.

Conducerea Camerei Deputaţilor apreciază, într-un comunicat remis marţi Mediafax, că iniţiativa membrilor Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor de a-i invita pe Teodor Meleşcanu şi Bogdan Stanoevici nu respectă prevederile Regulamentului Camerei.

Camera Deputaţilor explică că hotărîrea Comitetului liderilor grupurilor parlamentarea stabilit programul de lucru pentru această săptămână în circumscripţiile electorale, iar Biroul Permanent nu a fost sesizat de comisie cu această solicitare.”Conducerea Camerei Deputaţilor a constatat că membri ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării i-au invitat pe domnii Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, şi Bogdan Stanoevici, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, la o şedinţă, miercuri, 12 noiembrie.

Având în vedere că hotărârea Comitetului liderilor grupurilor parlamentare cu privire la programul de lucru pentru această săptămână se referă doar la activităţi ale deputaţilor în circumscripţiile electorale, iar Biroul permanent nu a fost sesizat cu această solicitare, apreciem că iniţiativa membrilor Comisiei nu respectă prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor”, se menţionează în comunicat.

“Reprezentanţii Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării vor avea miercuri, 12 noiembrie, începând cu ora ora 12.00, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, domnul Teodor Meleşcanu şi cu ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici”, se arată într-un comunicat al comisiei, transmis marţi de Direcţia de comunicare a Camerei Deputaţilor.

Aceşia vor discuta despre numărul de secţii de vot suplimentare, al cabinelor din interiorul secţiilor de votare, formularele pentru declaraţiile pe proprie răspundere pentru votanţi şi restul materialelor necesare desfăşurării procesului electoral, precum şi dotarea corespunzătoare a cabinelor de vot cu ştampile, se menţionează în comunicat.

Teodor Meleşcanu a fost numit luni ministru de Externe, după ce Titus Corlăţean a demisionat de la conducerea MAE.

Săptămâna trecută, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară şi din străinătate au avut loc manifestaţii de protest faţă de modul în care a fost organizat votul în diaspora la primul tur al prezidenţialelor, manifestaţiile având şi un caracter antiguvernamental.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.