Fonduri europene pentru informatizare

Share:

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunțat, marți, lansarea apelului de proiecte aferent Operațiunii 3.2.2 – „Implementarea de sisteme TIC în scopul creșterii interoperabilității sistemelor informatice”, Axa Prioritară 3 – „Tehnologia informației și comunicațiilor pentru sectoarele privat și public”, potrivit Agerpres.

„Informatizarea instituțiilor publice este o soluție pentru reducerea birocrației, dar și pentru creșterea capacității administrative. Acest nou apel de proiecte lansat în cadrul Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice va finanța informatizarea instituțiilor publice pentru asigurarea interoperabilității sistemelor electronice ale acestora, respectiv pentru creșterea capacității de răspuns la solicitările primite.

Va fi finanțată atât interconectarea sistemelor electronice care sunt funcționale la momentul depunerii proiectului, cât și a celor care vor fi dezvoltate în cadrul proiectelor finanțate”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit comunicatului citat.

MFE mai precizează că pot depune propuneri de proiecte în cadrul acestui apel următoarele tipuri de solicitanți: instituții publice cu atribuții în culegerea și valorificarea informațiilor, instituții publice cu atribuții în asigurarea de servicii de interconectare între sistemele informatice și bazele de date ale instituțiilor publice centrale, instituții publice cu atribuții în administrarea, operarea și dezvoltarea infrastructurilor TIC pentru servicii/intervenții de urgență, parteneriate între instituțiile mai sus menționate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.