Wim Fissette atacă: Simona Halep, influenţată de anturaj!

0

Antrenorul belgian Wim Fissette s-a declarat întristat de încetarea colaborării cu Simona Halep, fiind de părere că decizia jucătoarei de a renunţa la serviciile lui a fost influenţată de persoanele din jurul ei, a anunţat, luni, sport.be.

„Am avut un sezon bun, totul a fost la înălţime. Dar ea nu s-a simţit comfortabil în această situaţie. Mai ales ţinând cont de comunicare, i-a fost greu. Nu e niciodată simplu cu un antrenor străin. Eu nu am putut fi tot timpul la Bucureşti. Iar când am fost, ea a trebuit să aibă grijă de mine, cu hoteluri şi altele. Am avut un an extraordinar împreună şi pentru mine nu era nicio problemă să continui să lucrez în aceleaşi condiţii, dar am simţit că ei îşi doreau o echipă română completă. În final situaţia a fost dificilă pentru ea. Avea nevoie de cineva acasă la ea. Ea a fost influenţată de anturaj. Deşi am avut o bună relaţie cu echipa şi cu familia ei”, a spus Fissette, informează Mediafax.

Tenhnicianul spune că Halep s-a schimbat foarte mult în acest an, devenind dintr-o fată „timidă” o vedetă mondială. „Pe de o parte ea nu şi-a imaginat niciodată asemenea rezultate, iar pe de altă parte a uitat repede acest lucru. Ea a trecut prin schimbări în acest an şi ca om. La începutul sezonului era o fată timidă, dar la finalul anului era o vedetă mondială, care a jucat în finală la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor. Nu este uşor să stăpâneşti aceste situaţii şi să iei mereu deciziile cele mai bune”, a spus el.

Fissette mai spune că Simona Halep dă o mare importanţă ţării ei şi îşi doreşte un antrenor român. El este convins de faptul că ar fi putut-o face pe jucătoarea aflată acum pe locul 3 WTA să progreseze în continuare. „Ea este în legătură cu persoane importante din România (n.r. – Ion Ţiriac) şi va opta pentru un antrenor român. Ea dă o foarte mare importanţă ţării ei natale. Viitorul va stabili dacă au luat decizia sportivă cea mai bună. Cred că este păcat că s-a terminat. Chiar dacă a fost un an dificil şi obositor pentru ea, tot timpul să mergi şi să pleci din România nu este uşor. Am ştiut că un astfel de proiect poate să nu fie de durată, dar sunt mândru de munca pe care am depus-o. Cred că aş fi putut să o fac o şi mai bună jucătoare”, a adăugat Fissette.

După încetarea colaborării cu Halep, antrenorul spune că nu duce lipsă de oferte de la jucătoare cu potenţial: „Am oferte destule, am avut şi când lucram cu Simona. Îmi voi aloca ceva timp pentru a lua decizia corectă. Sunt motivat pentru următorul meu proiect. Printre ofertele primite sunt câteva nume mari şi interesante. Fete care nu sunt chiar în top, dar care au potenţial. Aşa că totul va fi în regulă”.

Simona Halep, locul 3 WTA, a anunţat, joi, că a încheiat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, cu care a lucrat de la începutul acestui an.

„Colaborarea mea cu antrenorul Wim Fissette se încheie la finalul acestui an, în urma unei decizii luate de comun acord. A fost un an bun şi frumos. Îi mulţumesc şi îi doresc succes în continuare”, a anunţat Halep, pe contul ei de Facebook.

Sportiva din Constanţa a devenit eleva antrenorului belgian la finalul lunii ianuarie, când ocupa locul 10 WTA. În acest sezon, Halep a câştigat turneele de la Doha şi Bucureşti, a fost finalistă la Madrid, la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor, semifinalistă la Indian Wells şi Wimbledon şi a ocupat timp de opt săptămâni locul 2 WTA.

În cariera lui, Wim Fissette le-a mai pregătit pe jucătoarele Kim Clijsters şi Sabine Lisicki.

Halep a spus că îşi doreşte un antrenor român, cu o mentalitate asemănătoare, care să o susţină şi când e greu şi când e bine şi care să fie foarte bun pedagog.

La Turneul Campioanelor, ultima competiţie la care a participat, Simona Halep l-a avut alături de ea şi pe Daniel Dobre, fost campion naţional şi fost antrenor al Alexandrei Dulgheru. Însă sportiva din Constanţa nu l-a nominalizat încă oficial pe Dobre ca noul ei tehnician.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.