Iohannis a punctat în confruntarea cu Ponta

0

Dezbaterea Ponta – Iohannis de miercuri seară s-a încheiat într-un schimb acid de replici având ca temă relaţia cu Traian Băsescu, Iohannis întrebând: „Domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus prim-ministru?”, după ce Ponta constatase ironic că „l-a studiat bine pe Băsescu”.

După mesajul de încheiere al lui Klaus Iohannis a intervenit Victor Ponta:”L-am văzut pe Traian Băsescu, incredibil! Dar l-aţi studiat bine pe Traian Băsescu!”, a exclamat Victor Ponta, informează Mediafax.

”Eu vreau să explic un lucru. Conform legii din România şi domnul Iohannis ca primar ar trebuie să cunoască legea, ca preşedinte cu atât mai mult. Venitul minim garantat de 350 de lei se completează din bugetul de stat faţă de bugetul asigurărilor sociale. Vreau să vă spun un singur lucru. Domnule Iohannis, acum l-am văzut pe Traian Băsescu, din nou. Acelaşi fariseism, acelaşi, dacă vreţi încredere că-i prosteşte încă o dată pe români. Eu voi trăi în România fără Băsescu şi Iohannis”, a continuat Ponta, la B1 TV.

Iohannis a replicat: „Oare, domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus prim-ministru? Fiindcă pe mine m-a refuzat. Pe dumneavoastră v-a pus. Concluzia, dragi români, puteţi să o trageţi singuri”.

În paralel cu ultima propoziţie a lui Iohannis, Ponta a afirmat dublându-l pe acesta: ”Eu reprezentam USL, dumneavoastră…”.”Eu reprezentam USL, unde aţi venit ca să-l daţi jos pe Crin Antonescu, aţi fost implantat”, a reluat ulterior Ponta.

El a completat astfel un moment anterior din dezbatere, în care Iohannis a prezentat taloane de pensie cu o valoare sub 350 de lei, valoare indicată de Ponta marţi pentru pensia minimă.”Am aici nişte taloane de pensie. Este o pensie de exact patru lei”, a spus Iohannis.

Ponta a intervenit: ”Trebuie să explic pentru că domnul Iohannis, ieri, nu ştia cât este pensia, 350 de ron, valoarea venitului minim garantat, pensia, dacă este mai mică, se completează de la bugetul de stat. Domnul Iohannis nu ştie legea”. Iohannis a continuat: ”Alt talon de pensie, cu 350 de lei. Vi le las aici”.”Asta e legea, nu aveţi habar de legea pensiilor”, i-a replicat Ponta.

Mai mult, Klaus Iohannis i-a arătat, miercuri, lui Victor Ponta o fotografie cu lideri PSD lângă fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi a afirmat că „asta se numeşte forţarea justiţiei”. În replică, Ponta a spus că CSM e garantul independenţei justiţiei, iar preşedintele are alte atribuţii.”Eu vreau să garantez independenţa justiţiei şi statul de drept. Eu cred că folosesc o expresie foarte simplificată, cred că în acest domeniu, trebuie să avem curajul să spunem că nu ne băgăm unde nu ne fierbe oala. Că nu ne băgăm noi în trebuirile justiţiei. Să nu ne băgăm acolo unde nu avem ce căuta”, a spus Iohannis.

El a continuat şi a cerut să fie prezentată pe ecran o fotografie cu o imagine de grup, din ianuarie 2011, cu mai mulţi membri PSD, inclusiv Victor Ponta, în jurul lui Constantin Nicolescu, atunci preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş.

„Este domnul Ponta aici, domnul Năstase, domnul Severin, domnul Hrebenciuc, domnul Pendiuc, doamna Andronescu, domnul Vanghelie, şi mulţi alţi pesedişti, foarte bine cunoscuţi, care atunci au afirmat că este vorba despre persecuţie politică şi în niciun caz nu este bine ca acest domn, care între timp a fost condamnat şi eliminat de acolo, să fie deranjat acolo unde îşi făcea treaba”, a precizatIohannis. El a continuat: „Aceasta nu se numeşte independenţa justiţiei, asta se numeşte forţarea justiţiei”.

Victor Ponta a replicat: „Domnul Iohannis zicea că vrea să garanteze independenţa justiţiei, Vă citesc articolul 53 din Constituţia României, unde Consiluul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei. Nu vă mai băgaţi nasul la CSM, că preşedintele are alte atribuţii”. El a spus că se va comporta faţă de justiţie aşa cum s-a comportat ca premier, atunci când a propus-o pe Codruţa Kovesi. „Dacă credeţi că doamna Kovesi nu este bună la DNA, ajungeţi preşedinte şi poate o schimbaţi”, a afirmat Ponta.

Iohannis i-a răspuns: „Şi eu care credeam că e ca urmare a Pactului de coabitare”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.