Rusia vrea să trimită bombardiere în apropierea graniţelor SUA

Share:

Rusia intenţionează să trimită bombardiere cu rază lungă de acţiune în misiuni de patrulare în Golful Mexic şi Caraibe, a anunţat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, pe fondul tensiunilor cu Occidentul cu privire la criza din Ucraina, relatează CNN.

Misiunile, care vor include şi vestul Atlanticului, dar şi estul Pacificului, ar urma să se desfăşoare în apropierea apelor teritoriale ale Statelor Unite.”În situaţia actuală, trebuie să menţinem prezenţa militară atât în vestul Atlanticului şi estul Pacificului, cât şi în Caraibe şi Golful Mexic”, a subliniat ministrul rus. Serghei Şoigu a mai afirmat miercuri că bombardierele ruse vor desfăşura misiuni de patrulare de-a lungul graniţelor Rusiei şi deasupra Oceanului Arctic, informează Mediafax.

În plus, Rusia va consolida măsurile de securitate în Crimeea, peninsula anexată în luna martie, a anunţat Serghei Şoigu. „Decizia are legătură cu situaţia din Ucraina, cu alimentarea sentimentului antirus din partea NATO şi în urma consolidării prezenţei militare străine în apropierea graniţelor noastre”, a declarat ministrul rus al Apărării. „În acest condiţii, formarea unor forţe militare deplin pregătite în peninsula Crimeea reprezintă o prioritate”, a adăugat el.

Anunţul ministrului rus al Apărării intervine în condiţiile în care avioanele NATO au interceptat recent mai multe aeronave ruse în spaţiul aerian al unor state membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

În timpul Războiului Rece, avioanele ruse desfăşurau periodic misiuni de patrulare în apropierea graniţelor maritime ale Statelor Unite, dar zborurile au fost anulate după destrămarea Uniunii Sovietice, în 1991.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.