Iohannis, atac dur la Tăriceanu

Share:

Liderul ACL Klaus Iohannis a declarat, vineri, că USL nu poate fi refăcută şi că este o chestiune „destul de hilară” faptul că un partid mare ca PSD vrea să facă o alianţă cu Călin Popescu-Tăriceanu, care este „un fel de PFA politic”.

Întrebat dacă este posibilă refacerea USL din punct de vedere juridic, Klaus Iohannis a precizat că USL „a murit”. „Este imposibil şi – poate aţi observat că m-aţi făcut să râd – este o poveste pe care o tot ţine aşa la cald domnul Ponta. USL este de domeniul trecului, a murit, nu mai există. Prin denunţarea USL de către noi nu mai poate să existe USL”, a declarat, la RFI, candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, informează Mediafax.

Liderul ACL a susţinut că este „o poveste” refacerea USL cu Tăriceanu, „o persoană fizică autorizată politic”.”Acea poveste că domnul Ponta reface USL cu domnul Tăriceanu, păi daţi-mi voie să vă spun: domnul Tăriceanu este un fel de PFA politic, o persoană fizică autorizată în politic. Nu există acel partid politic al domnului Tăriceanu, deci poate domnul Ponta să refacă orice vrea cu persoana sau cu politicianul Tăriceanu. Altceva nu are şi cred că este o chestiune destul de hilară ca un mare partid precum PSD să facă alianţă cu o persoană fizică autorizată politic”, a precizat Iohannis.

Acesta a spus că această idee „ţinteşte un anumit electorat care cu nostagie se gândeşte probabil la vremurile când a existat USL”. Întrebat dacă a fost „surprins” de faptul că Antonescu „a rupt tăcerea” şi a spus că refacerea USL este „o mistificare”, Iohannis a precizat că „este bine că măcar în acest punct şi-a spus părerea”.

Rugat să comenteze afirmaţia lui Crin Antonescu, potrivit căreia aceasta a fost „cea mai slabă campanie prezidenţială”, Klaus Iohannis a afirmat că, dacă a fost o campanie slabă, fostul lider al PNL „a ratat oportunitatea să o facă mai bună”. Întrebat dacă îl ajută ieşirea lui Antonescu, Iohannis a replicat: „Ca de obicei, nu”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.