Iordănescu caută formula victoriei cu Irlanda de Nord

Share:

 Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu a dormit în noaptea de miercuri spre joi pentru a alcătui cel mai bun unsprezece al echipei naţionale în vederea meciului cu Irlanda de Nord din preliminariile Euro-2016.

Chiar şi în aceste condiţii, Iordănescu a explicat că mai are unul sau două posturi din echipa de start unde nu este sigur de alegerea făcută.”În linii mari am conturat echipa de start. Mai sunt unele semne de întrebare, două poziţii, sau mai bine zis una şi jumătate, unde nu sunt sută la sută convins. Ca să fiu sincer, nu am dormit azi-noapte ca să găsesc cel mai bun unsprezece. Nu pot să îl spun, dar sunt convins că presa îl ştie mai bine ca mine. Ţinând cont de informaţiile apărute în ziare, cred că în proporţie de 98-99 la sută presa e cam pe aceeaşi lungime de undă cu mine. Vor fi jucători de la Steaua în primul unsprezece. Nu pot să dezvălui exact numărul lor, însă, în orice caz, în ceea ce priveşte meciul cu Irlanda de Nord, nu am ţinut cont de recomandarea prietenului meu Costel Gâlcă”, a spus, joi, Iordănescu.

Chestionat în privinţa posturilor asupra cărora are îndoieli, tehnicianul a menţionat doar că este vorba despre o poziţie din axul central. „Îmi e greu să precizez ce poziţie, pentru că nu ar mai fi secret. Dar vă asigur că e o poziţie din axul central al echipei”, a menţionat el.

Iordănescu a recunoscut că nu s-a hotărât deocamdată în ce poziţie să îl folosească pe jucătorul echipei Steaua, Lucian Sânmărtean. „Sânmărtean ştiu că joacă, dar nu ştiu unde. Sânmărtean este un jucător de clasă, de mare valoare. Poate să ducă în spate o echipă, poate să inventeze o pasă genială, e un jucător care îşi pune amprenta pe jocul Stelei. Eu cred că poate să facă acelaşi lucru şi la echipa naţională”, a adăugat Anghel Iordănescu.

Partida România – Irlanda de Nord, din etapa a patra a grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.