Ponta sau Iohannis? Asta-i întrebarea!

0

Ponta sau Iohannis? Cine va fi noul preşedinte al României? Duminică vom afla răspunsul! Duminică vom şti în ce direcţie se va îndrepta România în următorii cinci ani!

Din punctul meu de vedere, lucruri sunt simple. Terifiant de simple. Campania electorală care se va încheia în această seară a arătat, încă o dată, micimea actualei clase politice, obsesia liderilor politici de a obţine putere, cât mai multă putere. Cetăţeanul a fost strivit între interminabile scandaluri, acuze reciproce, manipulări grosolane, vînzari de iluzii şi nu în ultimul rând o aroganţă, tot mai greu de explicat, a actorilor politici şi a găştilor care îi manevrează din umbră în cel mai pervers mod.

Ponta are un uşor avantaj în faţa lui Iohannis. Are un discurs mai bun, are abilitatea de a cădea în picioare, de a vinde minciuni gogonate ca adevăruri incontestabile, de a fi un lider „ideal” pentru un partid corupt, arogant şi rupt de orice echitate socială precum PSD. Ponta se simte ca „peştele în apă” în PSD, lângă penalii din partid, le cunoaşte „nevoile”, le simte pulsul, ştie că aceştia au aşteptări uriaşe de la el. Vrea să le arate tuturor că PSD poate câştiga după mulţi ani Preşedinţia României.Asta este unica miză care bântuie minţile obsedate de Putere ale găştii pesediste !

Restul, toată gogoriţa electorală, cu „schimbarea până la capăt” este o diversiune de doi bani. Ponta, pesediştii, nu vor eliberarea actului de justiţie de sub controlul lui Băsescu pentru a o reda magistraţilor cinstiţi din această ţară, ci pentru a o acapara ei. Pentru a „albi” dosarele penalilor, pentru a se comporta în cel mai dispreţuitor mod la adresa legilor şi implicit a cetăţenilor României.

Din păcate, pentru toţi cei care ştiu foarte bine pericolul reprezentat de gaşca pesedistă şi vârful lor de lance, Victor Viorel Ponta, Iohannis nu a convins. A avut o prestaţie dezamăgitoare în această campanie electorală, incapabil să puncteze decisiv în cele două confruntări electorale cu Ponta. Tupeul liderului PSD a ieşit victorios, de fiecare dată, în confruntarea cu (in)abilul în ale discursului politic, Iohannis. Astfel că mulţi alegători simpli din mediul rural, au văzut cum Ponta îl acuza pe Iohannis că protejează corupţia din PNL, în timp ce, în realitate, PSD este lovit de cangrena acestui flagel într-un mod brutal, de nevindecat. „Hoţul strigă hoţii” este un proverb pliat perfect pe realitatea dezbaterilor dintre Ponta şi Iohannis.

Va fi greu ca Iohannis să câştige scrutinul de duminică fără o prezenţă masivă la vot. În mod cert, votul va fi unul pro-PSD şi anti-PSD, mulţi români mergând pe mâna lui Iohannis, doar pentru a stopa preluarea totală a Puterii de către PSD. Spun asta pentru că este evident că iluzia refacerii USL cu Tăriceanu premier nu reprezintă o reîmpărţire a Puterii între PSD şi PNL asemeni perioadei USL. Tăriceanu va fi o marionetă a PSD, cât timp susţinerea sa parlamentară va fi condiţionată de modul în care va răspunde pretenţiilor baronilor din PSD. Vulnerabil, Tăriceanu va avea de ales între a face jocurile PSD şi a refuza acest lucru, a doua variantă fiind echivalentă cu demiterea sa imediată printr-o moţiune de cenzură! Are Tăriceanu în spate vreun partid puternic care să îl susţină şi să îi garanteze o guvernare eficientă, imună la viruşii corupţiei din PSD? Îl va proteja preşedintele Ponta într-un eventual război cu liderii PSD? Să fim serioşi! PLR este un partid de doi lei, cel puţin în actuala conjunctură politică. Probabil unii liberali vor mai trece în barca lui Tăriceanu, momiţi cu funcţii şi mulţi bani, dar va fi drum lung până la refacerea reală a USL! Până atunci, Tăriceanu va dansa pe melodia fredonată pe mai multe voci (ale corupţiei) de baronii penali din PSD!

În mod cert, PSD are o maşinărie electorală infernală. Are lideri puternici şi influenţi la nivel central şi local, are acces la resursele publice, are aleşi obedienţi, are hăţurile guvernării şi chiar o parte importantă din serviciile secrete, care au întors macazul spre Ponta, are o putere greu de stopat! Doar, repet, o prezenţă masivă la vot mai poate bloca accesul lui Ponta şi al PSD spre controlul total al României!

Decizia se află în puterea românilor, în votul lor! Nu ştiu dacă Iohannis va fi un preşedinte bun. Ştiu, sunt convins, însă, iar realitatea o arată cu vârf şi îndesat, că Ponta nu va fi un preşedinte bun! Este doar o copie nefericită a lui Năstase, care semănă izbitor la comportament politic cu Traian Băsescu. Este un politician care ne arată că mult clamata întinerire a clasei politice este o eternă himeră. Cât timp locul lui Hrebenciuc este luat de Şova, al lui Năstase de Ponta, al lui Mitrea de Gabriela Firea, al lui Cozmâncă de Zgonea, iar exemplele pot continua la nesfârşit, viitorul României arată sumbru, tot mai sumbru!

Un lider politic trebuie să pună mai presus de interesele partidului, interesul naţional. Din păcate, pe plaiurile dâmboviţene-situaţia este identică şi în cazul PDL şi PNL-plierea pe ţintele electorale ale partidului calcă totul în picioare!

Pe cât pariem că proiectul amnistiei şi graţierii va trece prin Parlament, la scurt timp, după câştigarea prezidenţialelor de către Ponta? Iar preşedintele ales ne va spune nonşalant că el nu mai are nicio legătură cu partidul şi ca atare nu se mai poate amesteca în problemele acestuia?

Păi nu trebuie scos cât mai urgent din puşcărie patronul unui post de televiziune care s-a comportat în această campanie cu Ponta precum televiziunea publică din Coreea de Nord cu Kim Jong-un? Mai mult, zecile de penali din PSD, în frunte cu „victima” regimului Băsescu, Viorel Hrebenciuc, nu trebuie să răsufle şi ei uşuraţi? Ce contează că „prostimea” a fost minţită că proiectul graţierii şi amnistiei va fi respins!

 

Un editorial de Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.