Profesorii de la ”Carol Davila” se întâlnesc cu elevii liceelor de profil

0

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a început șirul întâlnirilor dintre profesorii universității și elevii liceelor de profil din Capitală. Sesiunile informative cuprind discuții între profesorii universității și viitorii candidați, precum și proiectarea unui spot de prezentare a universității.

Vineri 14 noiembrie, elevii Colegiul Naţional “Spiru Haret”  s-au întâlnit cu  doctorul Florian Berghea, medic primar Reumatologie,  asistent universitar. Și în cazul acestei întâlniri, elevii au primit cu deschidere toate sfaturile și informațiile din partea reprezentanților universității, punând la rândul lor întrebări și exprimându-și doleanțele.  Totodată, acesta le-a vorbit despre avantajele, dar și dezavantajele pe care o carieră medicală le prespune.

Prima întâlnire de acest gen a avut loc la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazar”, pe data de 11.11.2014, în prezența As. Univ. Dr. Alexandru Rareș Stoian, medic specialist Chirurgie Generală la Spitalul Clinic de Urgență, „Bagdasar-Arseni” , doctor în științe medicale. Acesta le-a prezentat elevilor liceului oportunitățile de dezvoltare într-o astfel de universitate, dar și aspecte legate de această meserie.

După această întâlnire informativă, miercuri, 12 noiembrie,  a venit rândul elevilor de la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazar”, să se întâlnească cu Iurie Roatesi, asist. univ. drd, Medicină Celulară și Moleculară, care le-a prezentat elevilor care au venit la întâlnire oportunitățile pe care UMF „Carol Davila” le oferă.

De asemenea, pe 13 noiembrie, la Liceul Teoretic “Eugen Lovinescu”, a avut loc o sesiune informativă sub îndrumarea Dr Brindusa Ilinca Mitoiu, Recuperare medicala, Asist univ Departamentul clinic IX, INRMFB Clinica III.

Prin intermediul acestui proiect, U.M.F. „Carol Davila” vine în sprijinul celor care vor să urmeze o carieră în domeniul medicinei, dar și celor care nu sunt încă hotărâți, dezvăluindu-le frumusețea, dar și greutățile medicinei prin intermediul unor acţiuni de prezentare a universităţii desfăşurate în cadrul celor mai importante licee de profil din Bucureşti.

Întâlnirile informative vor continua și săptămâna viitoare. Pe lista liceelor ce urmează a fi vizitate de profesorii U.M.F. „Carol Davila” se află Colegiul Naţional “Ion Luca Caragiale” – 18.11.2014, Colegiul Naţional “Dimitrie Cantemir” – 20.11.2014, Colegiul Naţional “Sfântul Sava” – 21.11.2014, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” – 25.11.2014.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.