Creșterea găinilor, remediu pentru moralul persoanelor vârstice

Share:

Cotidianul spaniol „ABC’ relatează că o organizaţie neguvernamentală din Marea Britanie utilizează cu succes o metodă originală de ridicare a moralului persoanelor din reşedinţele pentru vârstnici, oferindu-le posibilitatea de a creşte şi îngriji găini.

Ideea s-a născut în 2012, într-un azil din Newcastle, în nord-estul Marii Britanii, pornind de la cazul concret al unui bătrân senil a cărui stare s-a îmbunătăţit considerabil după ce i s-a dat ocazia de a fi din nou alături de găinile sale, cărora le simţea foarte tare lipsa.

Păsările au avut un efect pozitiv asupra atmosferei generale din azil, contribuind la ieşirea din izolare a unora dintre pacienţi şi la mai buna lor comunicare cu ceilalţi vârstnici.

Un ONG cunoscut pentru acţiunile sale mai deosebite, Equal Arts, a preluat ideea şi a elaborat un proiect numit „HenPower” („Puterea găinilor”), pentru care a obţinut o finanţare de 200.000 de lire de la Loteria naţională britanică.

Demarat în opt centre pilot, proiectul a fost o reuşită totală, conform constatărilor unui studiu elaborat de Universitatea din Northumbria: numărul cazurilor de depresie s-a micşorat vertiginos, conflictele dintre locatarii azilurilor s-au redus la jumătate, iar mulţi pacienţi aproape au renunţat la medicamentele anxiolotice, pe care la luau contra anxietăţii.

Persoanele de vârsta a treia care cresc puii efectuează şi vizite la colegii, având astfel posibilitatea de a petrece momente agreabile alături de copii, iar ouăle din micile ferme sunt puse în vânzare în cadrul unor acţiuni de binefacere.

Având în vedere succesul înregistrat, loteria din Marea Britanie a acordat un supliment de 500.000 de lire, în luna mai, pentru extinderea ‘HenPower’, program care va fi implementat în curând şi la Londra şi Frankfurt.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.