Plângere împotriva lui Liviu Dragnea

0

Purtătorul de cuvânt al PNL Alina Gorghiu a declarat că ACL va înainta o plângere către CNCD împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, care a făcut o „campanie de discriminare” spunând că a votat „românește pentru un președinte român și viu”, informează Agerpres.

„Condamn modul în care Liviu Dragnea a înțeles să facă și astăzi, în ziua votului, o campanie de discriminare pe care, din punctul nostru de vedere, domniile lor au dus-o de-a lungul ultimelor luni. Este o campanie de discriminare în urma căreia noi vom face o plângere către CNCD pe care o vom înainta astăzi, o plângere care se bazează pe faptul că domnul Dragnea, într-un mod intolerabil, la ieșirea de la urne, a găsit de cuviință încă o dată să facă un apel la dezbinare pe criterii etnice, așa cum induce sintagma „am votat românește pentru un președinte român și viu” și țin să-i amintesc domnului Dragnea că dacă se uită în Diaspora în secunda asta, dacă se uită în Regie și în alte centre universitare, va vedea că sunt mii de români vii care votează și nu cred că votează neapărat cum dorește domnia sa, dar asta nu înseamnă că vom tolera accesele care încalcă legea și care îndeamnă inclusiv în ziua votului la intoleranță”, a spus duminică Gorghiu într-o conferință de presă.

Ea a adăugat că reprezentanții ACL consideră „extrem de grav” faptul că sunt mii de români care nu vor putea vota din pricina lui Teodor Meleșcanu și a Ministerului de Externe.

„Este de datoria noastră, dar din păcate nu va ajuta la nimic, să cerem demisia domnului Meleșcanu care nu înțelege decât să ajute unul din candidați prin sabotarea votului din Diaspora și să cerem ca o soluție obligatorie prelungirea programului de vot din Diaspora. Așteptăm un răspuns favorabil la solicitarea noastră de prelungire a programului de vot și fac un apel către centrele universitare și către studenții din centrele universitare pe care unii voiau să-i trimită acasă, dar uite că s-au încăpățânat să rămână să voteze, ei stau și fac cozi de sute de metri la anumite secții de vot unde au viza de flotant. Vreau să le transmit apelul meu de a merge la orice altă secție de vot din București, nu se votează la aceste alegeri pe baza vizei de flotant. Dacă studenții au adresa oriunde în altă parte și au viză de flotant pot vota oriunde în București, fac acest apel pentru că sunt cozi în Regie”, a menționat Alina Gorghiu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că a votat la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale „românește”, pentru un președinte „român și viu, care nu fuge de la nicio confruntare”.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.