Poroşenko susţine că Ucraina este “pregătită de război”

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că ţara sa este ”pregătită pentru un scenariu de război total”, dar a spus că preferă o soluţie paşnică la conflict, potrivit unui articol care va apărea luni în cotidianul german Bild şi din care AFP publică duminică în avans unele extrase.

„Ucraina a pus în aplicare tot ceea ce s-a anunţat referitor la acordul de pace, dar noi suntem gata de compromisuri şi credem că nu se poate soluţiona conflictul pe cale militară. Rusia, dimpotrivă, promite un lucru şi face exact contrariul a doua zi”, a denunţat preşedintele ucrainean.

”Nu vrem război, vrem pace şi ne batem pentru valorile europene. Dar, Rusia nu respectă nici un acord”, a afirmat Poroşenko.”Nu mi-e teamă de un război cu trupele ruse şi suntem pregătiţi pentru un scenariu de război total”, a răspuns preşedintele ucrainean la întrebarea referitoare la un război cu Rusia.

”Armata noastră este în prezent într-o stare mai bună decât era în urmă cu cinci luni şi primim sprijin din lumea întreagă”, a explicat Poroşenko, adăugând: ”Nu există nimic mai mult care să ne dorim decât pacea, dar, din păcate, pentru moment trebuie să facem faţă celui mai rău scenariu”.

Kievul, comentează AFP, denunţă de peste o săptămână intrarea masivă în estul Ucrainei a unor tancuri şi trupe ruseşti, ceea ce a fost confirmat de NATO, dar Moscova a respins puternic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.