Comisie parlamentară privind votul din diaspora

0

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că propune, dacă are şi acordul ACL, constituirea unei comisii parlamentare care, cu reprezentanţii instituţiilor, organizaţiilor din diaspora şi ai noului preşedinte, să elaboreze o legislaţie care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care vor.

„România are nevoie de o nouă legislaţie şi o nouă logistică privind votul compatrioţilor noştri din diaspora. Ieri au votat aproape 400.000 de români, vă reamintesc că în 2009 au votat 143.000, este foarte probabil ca în 2016 să voteze şi mai mulţi. Deci din acest punct de vedere, dacă va exista un acord cu cei de la ACL, vreau să facem o comisie parlamentară, împreună c u reprezentanţii instituţiilor statului, ale organizaţiilor neguvernamentale ale românilor din diaspora, ale noului preşedinte, domnul Iohannis şi la începutul anului 2015 să elaborăm legislaţia care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care doresc să facă acest lucru din ţară şi din diaspora”, a afirmat Ponta, informează Mediafax.

El a adăugat că Teodor Meleşcanu a făcut tot ceea ce putea să facă în privinţa votului din diaspora , acesta nevenind în fruntea MAE pentru a rămâne, ci încercând să ajute.

„Încerc să salvez prestigiul MAE. Este o instituţie fundamentală a stalului român care are ca atribuţii reprezentarea noastră. Domnul ministru Meleşcanu a venit în ultimul moment, a făcut tot ceea ce putea să facă din punct de vedere legal şi omenesc. Oricum, domnia sa nu a venit să rămână ministru de extrene şi practic a încercat să ajute pe ultima sută de metri, faţă de primul tur 168 mii de voturi, în turul doi au fost 380 mii . Cred că s-a muncit foarte mult, dar cred că este nevoie de schimbare de legislaţie pentru ca în 2016 votul în diaspora să se poată desfăşura în mod normal”, a adăugat Ponta.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.