Orban cere demisia Guvernului Ponta

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat că ACL solicită demisia Guvernului Ponta pentru că a refuzat înființarea de noi secții de votare în străinătate, potrivit Agerpres.

„Cerem demisia Guvernului Ponta. Deși am atras atenția încă dinainte de a începe alegerile prezidențiale cu cel puțin două luni de zile că este necesară înființarea de secții suplimentare peste tot acolo unde există comunități românești importante, Guvernul Ponta în mod sistematic a refuzat să dea curs solicitării românilor din diaspora, formulate de ambasadori în care se află comunități românești importante, solicitări formulate de noi ca formațiune politică”, a spus Orban, într-o conferință de presă.

El a precizat că zeci de mii de români nu și-au putut exercita dreptul de vot. „Nu demisia Guvernului Ponta este capătul acestei povești, cetățenii români din diaspora parte a națiunii române, care au arătat într-un mod admirabil că le pasă ce se întâmplă cu țara lor, că vor să participe la deciziile importante care privesc viitorul României, nu numai că au fost împiedicați să voteze, au fost umiliți, ținuți ore întregi la cozi nesfârșite”, a spus Orban.

El a spus că nu este suficientă o demisie a lui Victor Ponta, Titus Corlățean și a lui Teodor Meleșcanu, arătând că ACL va formula plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de împiedicare a exercitării dreptului la vot a zeci de mii de români.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.