Ponta – cronica unui eşec (ne)anunţat!

Share:

Umilitoarea înfrângere suferită de Ponta la alegerile de duminică, recunosc, m-a surprins. Nici chiar cei mai vocali susţinători ai lui Iohannis nu anticipau în zilele de joi, vineri, o asemenea evoluţie a votului. Din păcate, pentru PSD aroganţa, tupeul, manipularea nesimţită, demagogia ieftină, toate dublate de blocarea făţişă a votului din străinătate, au avut un efect devastator pentru gaşca politică ce clama o victorie confortabilă a lui Ponta.

Să luăm, pe rând, cauzele eşecului lui Ponta şi implicit al PSD.

  1. Obsesia împiedicării votului din diaspora a reprezentat o gafă monumentală a strategilor care au condus, catastrofal, campania lui Ponta. Este inadmisibil să nu anticipezi efectul de bumerang al împiedicării votului românilor din diaspora. Concluzia a fost că guvernanţii au împiedicat să voteze zece, poate douăzeci de mii de români, dar au scos la vot , în ţară, câteva sute de mii de români, dacă nu mai mulţi, care în mod normal nu ar fi votat! Cunosc persoane dezamăgite de prestaţia lui Iohannis din această campanie care nu ar fi ieşit la urne, dar care au făcut acest pas oripilate de umilirea românilor din diaspora!
  2. Manipularea televiziunilor care au susţinut , în cel mai penibil mod, candidatura lui Ponta, a provocat, de asemenea, o reacţie adversă din partea românilor, numiţi tendenţios „băsişti”, incapabili să realizeze (nu-i aşa?), şansa unică pe care o are România cu un candidat de talia lui Ponta. Indiferent cât de abili şi convingători se cred unii jurnalişti şi realizatori de la televiziunile de care vorbesc, marea masă a românilor ştiu al dracului de bine când sunt manipulaţi şi dezinformaţi sistematic. Să nu uităm faptul că alegătorii cu studii primare şi medii au votat în proporţie de 80% cu Ponta, nu cu Iohannis! Aşa că, băieţi, mai încet cu „pianul pe scări”!
  3. Refuzul lui Ponta de a trece prin Parlament legea amnistiei înainte de ziua votului a arătat duplicitatea crasă a acestuia, complicitatea cu invazia de penali din PSD. Foarte, foarte mulţi români, au fost convinşi că PSD urma să treacă rapid prin Parlament legea graţierii şi amnistiei în cazul în care Ponta ar fi devenit preşedinte. Comportamentul simulat al lui Ponta, care chipurile s-ar opune acestui proiect, nu a convins pe foarte mulţi români. Când de piciorul tău ca şi candidat atână ghiuleaua corupţiei, nu poţi să eviţi un răspuns tranşant. Iar rezultatul se vede de la sine!
  4. Numirea lui Dan Şova, şi mai apoi a Gabrielei Vrânceanu Firea, drept purtători de cuvânt ai PSD, a reprezentat o uriaşă greşeală. Modul arţăgos, diversionist, obraznic, în care aceştia au pus, de fiecare dată, problemă au enervat o mulţime de români. Rămâne la „loc de cinste” uriaşa gafă a Gabrielei Vrânceanu Firea care a avut tupeul de a prosti în faţă o ţară întreagă când a prezentat un filmuleţ cu o secţie de votare din diaspora fără nicio persoană la coadă! Secţia de votare prezentată iniţial ca fiind lângă Londra era în realitate la Liverpool, la o distanţă de 350 de kilometri! Vă daţi seama, doamnă Firea, cât rău aţi făcut PSD prin această declaraţie mincinoasă sau, mai rău, neverificată?
  5. Jocurile politice făţişe făcute de Meleşcanu în favoarea lui Ponta, care a preferat să sfideze milioane de români, a enervat, de asemenea, o ţară întreagă. Românii nu pot fi prostiţi, înşelaţi, umiliţi, indiferent de scopul electoral mizer al unui lider politic sau al altuia. Domnule Meleşcanu, dacă mai aveţi un dram de demnitate, ieşiţi domnule la pensie! Este păcat să vă afundaţi în continuare, până la gât, în mocirla intereselor pesediste!
  6. Nu în ultimul rând, pe Ponta l-a costat diversiunea cu refacerea USL, în realitate o mojicie electorală de toată jena. Ce nu au înţeles pesediştii este că fără o reformă reală a PSD nu va putea să îşi impună un candidat la preşedinţie. Indiferent câte manipulări, diversiuni, minciuni, pomeni electorale ar oferi Ponta românilor, oricâte persoane ar aduce la vot primarii penali din PSD, vor exista mai mulţi români care vor spune „Stop!” candidaţilor PSD. Indiferent de numele acestuia!

Vom vedea dacă liderii PSD au învăţat ceva din lecţia dată de români. Sunt convins, însă, că asumarea responsabilităţii reprezintă o necunoscută pentru atotştiutorii lideri ai PSD! Miza menţinerii la guvernare reprezintă unica prioritate a PSD! Tocmai din acest motiv, Ponta nu va fi decapitat politic în cel mai scurt timp!

 Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.