Putin avertizează: Ucraina ar putea aluneca spre neonazism!

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat îngrijorat că Ucraina ar putea „aluneca” spre neonazism şi a subliniat că Moscova „nu va permite autorităţilor de la Kiev să-i nimicească pe toţi” oponenţii politici, relatează agenţia rusă Tass, în pagina electronică.

„Ucraina este o ţară independentă, însă sunt îngrijorat că ea ar putea aluneca spre neonazism”, a declarat Putin, într-un interviu acordat postului german ARD.”Am văzut naţionalişti ucraineni purtând svastica pe braţ şi având insigne SS. De ce autorităţile de la Kiev nu iau măsuri împotriva acestora? Vă spun sincer, suntem îngrijoraţi de situaţia din Ucraina, unde ar putea începe epurări etnice”, a adăugat preşedintele rus, potrivit Mediafax.

Potrivit lui Putin, „acest lucru ar însemna o adevărată catastrofă pentru Ucraina şi poporul ucrainean”.

De asemenea, el a subliniat că „Rusia nu va permite autorităţilor de la Kiev să-şi nimicească oponenţii politici”.”Autorităţile de la Kiev au trimis trupe şi rachete în estul Ucrainei. De ce nimeni nu vorbeşte despre această situaţie? Asta înseamnă că voi vreţi ca autorităţile ucrainene să-i nimicească pe toţi oponenţii politici. Noi asta nu vrem şi nu vom permite aşa ceva”, a declarat liderul de la Kremlin.

El a pledat pentru federalizarea Ucrainei, apreciind că „aceasta este singura soluţie” pentru criza din statul vecin.”Ucraina este o mare ţară europeană cu o cultură europeană, însă această ţară are viitor doar dacă acceptă ideea federalizării”, a afirmat Putin, exprimându-şi regretul că Acordurile de la Minsk nu sunt respectate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.