Separatiştii proruşi pregătesc o nouă ofensivă în estul Ucrainei

Autorităţile ucrainene au afirmat duminică faptul că există indicii că separatiştii proruşi şi trupele ruse se pregătesc pentru o ofensivă în estul ţării, în pofida unei relative acalmii pe teren, relatează AFP, citată de Agerpres.

Kievul afirmă că există ”indicii” că separatiştii proruşi se pregătesc pentru o ofensivă în estul ţării. ”Există indicii potrivit cărora rebelii şi trupele ruse se pregătesc pentru o ofensivă” în estul ţării, a declarat purtătorul de cuvânt militar ucrainean Andrii Lâsenko într-o conferinţă de presă, fără alte precizări.
El a subliniat totuşi că tirurile de artilerie sunt mai puţin intense decât în zilele precedente, fiind răniţi şase soldaţi în ultimele 24 de ore.
De peste o săptămână, Kievul a anunţat intrarea masivă de tancuri şi trupe ruseşti şi în estul Ucrainei, afirmaţie confirmată de NATO, dar dezminţită puternic de către Moscova.Lâsenko a denunţat printre altele sosirea, duminică, în estul Ucrainei a unui nou convoi umanitar rus format din 74 de camioane, care, potrivit Kievului, încalcă ”orice exigenţe internaţionale referitoare la transportul de ajutor umanitar”.
De la intrarea, în luna august, a primului convoi umanitar, calificat de Kiev drept ”o intervenţie”, convoaiele, transferate fără participarea Crucii Roşii şi pentru care Ucraina nu are mijloacele de a le controla, reprezintă un factor suplimentar de tensiune

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.