Deputaţii Diniţă şi Adam, daţi pe mâna Justiţiei

0

Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, cu 274 voturi „pentru” şi 55 „împotrivă”, cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Diniţă.

Votul a fost secret, cu bile. În 27 octombrie, deputaţii nu au reuşit să se pronunţe prin vot asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Diniţă, şedinţa de plen fiind suspendată din lipsă de cvorum, după ce preşedintele Camerei Valeriu Zgonea a precizat că erau prezenţi doar 152 de parlamentari, informează Mediafax.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă, acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Tot marţi, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 248 voturi „pentru” şi 63 voturi „împotrivă” cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ioan Adam. Votul a fost secret, cu bile. Hotărârea de încuviinţare a arestării preventive a fost adoptată cu majoritatea votului deputaţilor prezenţi, potrivit prevederilor legale.

Parchetul a solicitat încuviinţarea arestării preventive a lui Ioan Adam şi Viorel Hrebenciuc în dosarul retrocedărilor. Între timp, Hrebenciuc a fost arestat preventiv, după ce a demisionat din Parlament.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să propună plenului aprobarea solicitării Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ioan Adam. Comisia a luat această decizie cu 15 voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 3 abţineri. Deputatul PSD Ioan Adam nu a dorit să comenteze decizia Comisiei, arătând: „Nu vreau să discut până nu se încheie procedura”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.