Felicitări, Realitatea TV!

0

Am asistat la o campanie electorală mizerabilă. Diversiuni, manipulări, atacuri sub centură, promisiuni deşănţate, mostre uriaşe de tupeu şi nesimţire. Clasa politică nu a reuşit să se dezmintă nici de această dată. Cu atât mai puţin PSD, un partid plin de baroni penali, care au încercat să îl impună, cu orice preţ, prin orice mijloace,  pe Ponta preşedinte. Din motive cunoscute de toată lumea!

Din fericire, Iohannis a câştigat alegerile! Această victorie nu ar fi putut fi, însă, posibilă fără sprijinul acordat de postul Realitatea TV. Un post care a ales să se ridice deasupra unor mize politice murdare ( respectele mele, Cozmin Guşă!), care a ales varianta echidistanţei, care a atacat furibund lichelele şi impostorii din politică, sărind în sprijinul sutelor de mii de români din diaspora, umiliţi, sfidaţi, călcaţi în picioare de obsesia liderilor PSD de a-l impune, cu forţa, pe Ponta la Cotroceni.

Privind la unele posturi private, aşa-zise de ştiri, care au ales varianta decredibilizării totale, nu pot să nu trag un serios semnal de alarmă în privinţa elementarei deontologii impusă de profesia de jurnalist. Nu ai dreptul, indiferent de numărul zerourilor de pe statul de plată, de mizele mizere ale patronilor tăi, aflaţi la sau în drum spre puşcărie, să calci în picioare, să manipulezi, să sprijini făţiş, în dispreţul oricărei realităţi, candidatura unui prezidenţiabil şi să ai în acelaşi timp tupeul cras de a mima responsabilitatea, echidistanţa, respectul faţă de cetăţeanul pe care ai obligaţia să îl tratezi cu respect, spunându-i adevărul! Chiar dacă acesta doare al dracului de tare!

Fără avertismentele repetate, fără interminabilele apeluri ale lui Rareş Bogdan (care a trăit intens fiecare clipă a acestei campanii!), ale întregii echipe Realitatea TV, la respectarea legii şi implicit a dreptului la vot al românilor din diaspora, Iohannis ar fi pierdut alegerile! Un adevăr pe care nimeni nu are dreptul să îl calce în picioare! Un adevăr care trebuie spus răspicat de orice român care are un dram de decenţă!

Departe de mine de a ridica osanale Realităţii TV, un post care are, ca orice business din această zbuciumată economie de piaţă, păcatele sale. Infinit mai puţine decât ale unor posturi concurente, care au renunţat demult la a mai respecta profesia de jurnalist.

Fără poziţia anti-baronizare, adoptată tranşant de Realitatea TV, la Cotroceni aveam un alt preşedinte! Un altfel de preşedinte! Este un act minim de decenţa, să dai Cezarului ce e al Cezarului! Felicitări, Realitatea TV! Respectele mele, Rareş Bogdan!

 Iulian Badea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.