Tăriceanu nu vrea să fie ministru de externe

Share:

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marți că nu ar renunța la postul pe care îl ocupă în acest moment în favoarea unuia de ministru, potrivit Agerpres.

Mai mult, Tăriceanu a spus insa ca in discutiile la care a participat nu s-a ridicat problema intrarii sale in Executiv si preluarii portofoliului Ministerului de Externe. „La discutiile la care am participat nu a fost vorba despre o nominalizare a mea. Misiunea lui Melescanu a fost gestionarea ministerului pentru asigurarea cunor conditii mai bune a votului din strainatate, pe o perioada determinata. (…) Singurul care are responsabilitate acestei decizii este actualul prim-ministru. Vom intra sa facem parte din majoritatea guvernamentala. Ce e mai important e o analiza a scorului si rezultatului alegerilor, inainte de a discuta o remaniere.  Nu am intentia sa devin membru al Executivului. Nu s-a discutat asa ceva”, a explicat Tariceanu la Romania TV.

De asemenea, el a precizat că nu este oportun în acest moment să se discute despre intrarea PLR la guvernare.”Eu cred că înainte de orice e normal să facem o analiză a rezultatului alegerilor și abia după aceea să discutăm astfel de lucruri dacă sunt oportune”, a precizat Tăriceanu, marți, la Palatul Parlamentului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.