Băsescu salută “voturile de marţi” din Parlament

0

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că salută iniţiativa lui Klaus Iohannis şi Victor Ponta carea a dus la voturile de marţi din Parlament, menţionând că dacă aceasta s-ar fi produs consecvent, când instituţiile abilitate au avut astfel de solicitări, România ar fi fost în Schengen.

Băsescu a afirmat că salută iniţiativa preşedintelui ales, Klaus Iohannis, şi a premierului Victor Ponta de a accelera procesul de respingere în Parlament a Legii amnistiei şi graţierii şi de a se răspunde pozitiv solicitărilor Justiţiei în cazul unor parlamentari.”Vă asigur că dacă acest lucru s-ar fi produs în mod consecvent ori de câte ori instituţiile abilitate au avut astfel de solicitări, România ar fi fost în Spaţiul Schengen. Mă bucur mult că în urma votului din 16 noiembrie parlamentarii au înţeles că nu ei sunt stăpânii legii, ci legea este stăpânul lor şi că nu se se pot aşeza deasupra legii doar că sunt parlamentari”, a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

„Este, dacă vreţi, un regret al meu că n-am reuşit să-i conving în cei 10 ani de mandat cât de important este să nu blocheze justiţia. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Sper că de acum înainte vor fi consecvenţi pe astfel de probleme şi că vor crea partenerilor noştri convingerea că nu a fost doar o întâmplare de teama votului popular din 16 noiembrie, ci că au înţeles faptul că Parlamentul şi parlamentarii nu se află deasupra legii”, a mai spus Băsescu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.