Dănciulescu nu are emoţii la debutul ca antrenor

0

Antrenorul formaţiei Dinamo, Ionel Dănciulescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu are emoţii la debutul său în postura de coordonator al activităţii tehnice a echipei „alb-roşii”, deoarece are încredere în valoarea jucătorilor săi.

„Le mulţumesc celor care mă susţin, dar sunt la început de drum. Şi drumul e lung, dar sunt încrezător de felul meu. Eu personal nu am emoţii pentru debut, pentru că am foarte mare încredere în echipă. Nu va fi un meci uşor (n.r. – cu Gaz Metan), chiar dacă nici ei nu trec printr-un moment uşor. Nu au mai reuşit să câştige de câteva meciuri. Sunt însă o echipă bună, incomodă şi joacă acasă.. Dar noi mergem încrezători să facem o partidă bună. Nu vrem să fim crispaţi, să avem emoţia eşecului. Nu e complicat pentru că mereu am fost implicat în viaţa echipei. În primul rând nu mi se pare greu pentru că sunt nişte băieţi de caracter, cu potenţial foarte bun. Deocamdată sunt aici, alături de echipă, sper să facem lucruri frumoase în meciurile care au mai rămas, sunt încrezător, am încredere, sper să obţinem maximum din aceste partide. Odată ce am început cursurile de antrenorat, trebuia să apară şi această provocare”, a declarat Dănciulescu, potrivit Mediafax.

Tehnicianul a ţinut să precizeze faptul că nu este antrenorul principal al echipei, deoarece nu a obţinut încă licenţa Pro: „De la început aş vrea să clarific, eu nu sunt antrenor, pentru că nu am licenţa deocamdată. Eu doar coordonez activitatea echipei de fotbal Dinamo, împreună cu Dorin Mateuţ şi ceilalţi oameni din staf. Cunosc foarte bine ceea ce înseamnă Dinamo, cunosc interiorul vestiarului Dinamo, ceea ce s-a întâplat aici. Cred că e simplu, pentru că eu a fost întotdeauna aproape de jucători, de cei care au condus această echipă. Pe această cale vreau să-i mulţumescu lui Flavius Stoican pentru toate lucrurile frumoase pe care le-a făcut aici. Mie îmi pare rău că a luat această decizie de a nu mai continua alături de noi, sper să-i fie bine acolo unde se va duce şi probabil că odată va mai ajunge antrenor aici la Dinamo. Deocamdată cel mai important este să terminăm acest tur de campionat şi apoi vom vedea. Eu îi doresc foarte mult să iasă bine, sunt încrezător şi cred că acelaşi lucru şi-l doresc şi băieţii”.

Ionel Dănciulescu se consideră norocos că i s-a oferit şansa de a pregăti echipa Dinamo, un post râvnit şi de alţi tehnicieni. „Sper ca Mister Dinu să fie mai aprape de echipă, este o legendă a acestui club, ai ce să înveţi de la dânsul. Eu sunt dispus să ascult pe oricine, să mă sfătuiesc, pentru că aşa mi se pare normal. Aşa cum săptămâna aceasta a venit domnul Dinu la Săftica, vor veni şi alte legende ale fotbalului dinamovist. Încerc să ţin aproape de aceşti oameni care au făcut istorie, pentur că eu cred că sfaturile lor sunt importante atât pentru mine, cât şi pentru jucători. Sunt norocos că mi s-a dat această şansă, dar deocamdată nu sunt antrenor cu acte în regulă. Ceilalţi antrenori care îşi doresc acest post nu trebuie să se uite la mine ca la o ţintă. Nu a depins de mine, eu am fost aici în club oamenii din conducere au apelat la mine şi am răspuns cu cea mai mare plăcere. Domnul Negoiţă a venit la Săftica şi i-a încurajat pe băieţi. Nu s-a pus problema punctelor, noi ne dorim să scoate maximum din aceste meciuri”, a afirmat Dănciulescu.

În ceea ce priveşte situaţia clubului, Dănciulescu speră ca Dinamo să iasă cât mai repede din starea de insolvenţă. „Este o veste foarte bună, avem încredere în oamenii care se ocupă de aceste lucruri. Suntem pe un drum bun. Aşteptăm cu nerăbdare ieşirea din insolvenţă şi apoi parcurusul echipei trebuie să fie pe o pantă ascendentă”, a mai spus fostul jucător al formaţei din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Dănciulescu nu se poate baza în partida cu Gaz Metan Mediaş pe Steliano Filip, care vine după o perioadă mai lungă de inactivitate din cauza unei accidentări, şi pe Valentin Lazăr, suspendat.

Meciul Gaz Metan Mediaş – Dinamo, din cadrul etapei a XV-a a Ligii I, se va disputa vineri, de la ora 20.30.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.