Aleşii germani critică iniţiativa lui Cameron de limitare a imigraţiei

Influenţi parlamentari germani critică tentativele premierului britanic, David Cameron, de modificare a politicilor în domeniul imigraţiei, dând asigurări că tratatele europene nu vor fi modificate în sensul restricţionării circulaţiei forţei de muncă, relatează Financial Times.

„Spre surprinderea mea, în Marea Britanie nu se face nicio diferenţă între libertatea de circulaţie a persoanelor şi deplasarea forţei de muncă”, a declarat deputatul german Günther Krichbaum, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), citat de Financial Times.

Krichbaum recomandă Marii Britanii să utilizeze actuelele reglementări europene pentru a evita abuzurile la sistemul de indemnizaţii sociale, în loc să încalce dreptul la circulaţie.”Este clar că imigranţii caută locuri de muncă în mod activ, nu beneficii sociale. Dacă se întâmplă invers, autorităţile nu sunt obligate să ofere indemnizaţii sociale”, a argumentat Krichbaum, oferind ca exemplu recenta decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Un stat membru al Uniunii Europene trebuie să aibă posibilitatea de a refuza acordarea de ajutoare sociale cetăţenilor străini care nu muncesc şi care vin dintr-o altă ţară UE doar pentru a obţine indemnizaţii sociale, a stabilit Curtea de Justiţie a UE, sesizată într-o cauză cu români, de la o instanţă din Germania.

„Dar imigraţia în sine este un drept fundamental în Uniunea Europeană. Nu este negociabil. Nu este un lucru care să poată fi reformat”, a insistat Krichbaum.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.