Poroşenko, provocat la un duel de liderul separatist al Luganskului

0

Liderul republicii autoproclamate Lugansk din estul separatist al Ucrainei l-a provocat miercuri pe preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, la un duel, afirmând că o astfel de confruntare ar permite instaurarea păcii.

„Fiecare parte are dreptul să aducă zece martori şi zece reprezentanţi ai presei. Nu voi fi împotriva difuzării acestui duel în direct la un post de televiziune. Vă las să alegeţi locul şi armele”, scrie şeful Republicii populare Igor Plotniţki, într-o scrisoare deschisă adresată lui Poroşenko.”La ce bun este alimentată ura şi sunt ucişi oamenii, sunt distruse economia şi oraşele? (…) Ar fi mai bine să terminăm printr-un duel cinstit şi să salvăm, cu preţul vieţii proprii, vieţile a mii de persoane”, continuă fostul militar în vârstă de 50 de ani.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Evghen Perebinis, a reacţionat pe contul său de Twitter apreciind că Plotniţki nu este „demn decât de un singur duel: cel cu justiţia ucraineană”.

Plotniţki a fost acuzat de justiţia de la Kiev că a predat-o Rusiei pe Nadia Savcenko, pilot ucrainean, care ar fi fost capturată de rebeli în timpul luptelor. Savcenko este acuzată de Moscova că a participat la o operaţine care a provocat moartea a doi jurnalişti ruşi în iunie, în estul Ucrainei.

Propunerea lui Plotniţki a fost ironizată pe reţelele de socializare în Ucraina, unii propunând ca arme „şahul sau o dezbatere în engleză”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.