România are creştere în lucrările de construcții

Share:

România a înregistrat cel mai semnificativ avans al lucrărilor de construcții din Uniunea Europeană în septembrie 2014, comparativ cu luna precedentă, arată datele prezentate miercuri de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au scăzut în septembrie cu 0,9%, iar în zona euro s-a înregistrat un declin de 1,8%.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrat cel mai semnificativ avans în România (7,9%), Cehia (2,7%) și Bulgaria (2,4%), iar cele mai mari scăderi au fost raportate în Slovenia (minus 8,6%), Italia (minus 5,4%) și Suedia (minus 3,2%). În septembrie 2014, comparativ cu perioada precedentă din 2013, lucrările de construcții au înregistrat o scădere de 0,4% în Uniunea Europeană și de 1,7% în zona euro.

În rândul statelor membre, lucrările de construcții au înregistrat cel mai semnificativ avans în Spania (9,1%), Cehia (8,2%), Ungaria (7,3%) și Slovenia (6,2%) iar cele mai mari scăderi au fost raportate în Italia (minus 10,6%), Portugalia (minus 5,2%) și Franța (minus 3,4%).

România a înregistrat un avans de 2,9% al lucrărilor de construcții în septembrie, față de aceeași lună din 2013.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.