UEFA vrea schimbări radicale în fotbal

Share:

UEFA doreşte introducerea eliminărilor temporare, după modelul din alte sporturi, dar şi executarea loviturilor de departajare în fazele eliminatorii înaintea meciurilor sau la finalul celor 90 de minute, după care să se dispute cele două reprize de prelungiri.

Comisia Tehnică a UEFA va analiza în şedinţa viitoare mai multe propuneri, pe lângă eliminările temporare de 10 minute şi loviturile de departajare, urmând să fie analizată şi extinderea băncii de rezerve la 11 jucători, faţă de şapte câţi sunt în prezent la meciurile interne, informează The Independent.

UEFA ar dori ca la finalul celor 90 de minute, în cazul în care meciurile din fazele eliminatorii se termină la egalitate, să se treacă direct la executarea loviturilor de departajare, după care să se dispute şi cele două reprize de prelungiri. În cazul în care cele şi după 120 de minute scorul este egal, abia atunci va conta rezultatul loviturilor de departajare.

O altă propunere ce va fi analizată e reprezentată tot de loviturile de departajare în fazele eliminatorii, care să se dispute înaintea meciurilor, după care să se dispute cele 90 sau 120 de minute, după caz.

Propunerea UEFA urmăreşte ca meciurile din fazele eliminatorii să nu mai fie plictisitoare, iar echipele care pierd loviturile de departajare să atace mai mult. De obicei, în prelungirile partidelor ambele echipe preferă să conserve rezultatul şi să aştepte „loteria” loviturilor de departajare.

Un alt motiv care ar facilita introducerea loviturilor de departajare înaintea meciului sau la finalul celor 90 de minute ar reprezenta-o „eroii negativi” ai penaltiurilor. De exemplu, Chris Waddle (în partida Argentina – Anglia din Italia 90) şi Darius Vassell (în Portugalia – Anglia de la Euro 2004) au disputat ultimele meciuri pentru echipa naţională a Angliei după ce au ratat penaltiurile decisive.

Noile reguli ar putea intra în vigoare începând cu ediţia din 2016 a Campionatului European, ce se va disputa în Franţa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.