NATO a interceptat peste 100 de zboruri militare ruse în 2014

Share:

Alianţa Nord-Atlantică a interceptat anul acesta peste 100 de zboruri militare ruse, de trei ori mai multe comparativ cu anul 2013, anunţă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, citat de AFP.

Jens Stoltenberg a început joi un turneu în Estonia, Letonia şi Lituania, scopul fiind oferirea de garanţii acestor state preocupate de comportamentul Rusiei.”NATO va proteja Estonia”, a declarat Stoltenberg la baza aeriană Amari, unde s-a întâlnit cu premierul eston, Taavi Roivas, precum şi cu militari americani, germani şi estoni, informează Mediafax.

Stoltenberg a felicitat Guvernul de la Tallinn pentru alocarea a 2% din PIB apărării. Estonia găzduieşte săptămâna aceasta cel mai mare exerciţiu cibernetic din istoria NATO – Cyber Coalition 2014.

În contextul crizei din Ucraina, Rusia a multiplicat zborurile în apropierea spaţiului Alianţei Nord-Atlantice. „Am avut peste 100 de interceptări de avioane ruse, de trei ori mai multe decât anul trecut”, a spus Stoltenberg. Întrebat despre posibilitatea livrării navelor Mistral franceze Rusiei, Stoltenberg a refuzat să comenteze: „NATO nu vinde echipamente militare, ci statele membre. Nu va decide NATO în această problemă”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.