Autostrada Arad-Timişoara, plătită din bani europeni

0

Comisia Europeană a decis să acopere costurile de construcţie a două tronsoane de autostradă din România finanţate iniţial prin împrumuturi bancare, scutind astfel bugetul de stat de cheltuieli de 262 de milioane de euro.

Printr-o decizie semnată marţi de comisarul european pentru politică regională Corina Creţu – una dintre primele decizii pe care le-a luat comisarul român – au fost alocaţi 262 de milioane de euro suplimentari pentru autostrada Arad – Timşoara şi pentru varianta de ocolire a municipiului Constanţa – ceea ce ridică ridică nivelul contribuţiei al UE la construirea acestor autostrăzi la 439 milioane de euro.

Autostrada Arad-Timişoara şi varianta de ocolire a municipiului Constanţa la nivel de autostradă au fost date în folosinţă în 2011 şi, respectiv, 2012. Ele au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, cu granturi de la Comisia Europeană şi cu împrumuturi de la BEI şi BERD.

Comisia Europeană a aprobat cererea României de a finanţa şi partea de investiţie care fusese acoperită iniţial din împrumuturi.

Citeşte mai multe despre finanţările europene pentru autostrăzile româneşti pe www.zf.ro.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.