Biden ameninţă SUA cu noi sancţiuni

0

Rusia riscă noi sancţiuni din cauza „agresiunii inacceptabile” din estul Ucrainei, avertizează vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden.

„Pur şi simplu este inacceptabil ca, în secolul 21, să existe state care să încerce să recontureze cu forţa frontierele Europei; asistăm la intervenţie militară pentru că nu le place decizia luată de vecini”, a declarat Biden după întrevederea pe care a avut-o cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.”Rusia se va confrunta cu un preţ foarte mare şi riscă o izolare şi mai mare pe scena internaţională”, a avertizat Biden, informează Mediafax.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat vineri, în Lituania, trimiterea de trupe şi echipamente militare ruse spre Ucraina şi deplasările de forţe în interiorul acestei ţări.”Nu vreau să intru în detalii privind cifre precise, dar pot spune că asistăm la consolidarea dispozitivului militar. Am observat mişcări de trupe, echipamente, tancuri, piese de artilerie şi sisteme antiaeriene moderne trimise în Ucraina”, a declarat Stoltenberg. „De asemenea, am văzut şi mişcări de trupe spre linia stabilită cu ocazia armistiţiului iniţiat în 5 septembrie”, a adăugat secretarul general NATO.

„Am observat deplasări de forţe în estul Ucrainei. Este ceva grav, pentru că sunt afectate Acordurile de la Minsk, fiind stimulat conflictul şi încălcarea armistiţiului. De aceea, cerem Rusiei să îşi retragă trupele, atât cele din estul Ucrainei, cât şi cele de la frontieră, ceea ce ar fi o contribuţie importantă la detensionarea crizei”, adaugă Stoltenberg.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.