Burleanu susţine că Răducioiu vrea să se întoarcă la FRF

Share:

 Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că fostul selecţioner al reprezentativei sub 17 ani, Florin Răducioiu, l-a sunat după trei săptămâni de la plecarea de la echipă pentru a-i cere să-l reangajeze.

„Am fost dezamăgit de reacţia pe care a avut-o la momentul respectiv, mai ales că nu avusese deloc dreptate. A fost decizia lui de a pleca de la federaţie, pentru a da curs unei invitaţii din Australia. După două-trei săptămâni şi-a dorit să se întoarcă şi i-am spus că sunt aceleaşi condiţiile”, a spus Burleanu.

După ce a calificat echipa naţională la Turul de Elită, Florin Răducioiu a decis să părăsească reprezentativa sub 17 ani pentru a se alătura unui proiect al AC Milan în Australia. Răduicioiu declara, după plecare, că Răzvan Burleanu a făcut tot posibilul pentru a-l îndepărta de la echipa naţională.

Pe de altă parte, Răzvan Burleanu a afirmat că noii selecţioneri de la echipele sub 17 ani şi sub 21 de ani, Bogdan Vintilă, respectiv Mihai Teja, sunt doi tehnicieni foarte valoroşi. „Sunt doi antrenori tineri şi foarte valoroşi. Sunt doi oameni pe care i-am cunoscut bine în ultima perioadă de timp şi îi apreciez foarte mult. După decizia domnului Florin Răducioiu de a pleca de la naţionala sub 17 ani, Comisia Tehnică a analizat şi cred că a luat cea mai bună poziţie în cazul lui Bogdan Vintilă. Alegerea lui reprezintă soluţia ideală pe care o avem la acest moment. El îi cunoaşte foarte bine pe aceşti puşti foarte talentaţi pe care îi avem în momentul de faţă, cu unii dintre ei având posibilitatea să lucreze deja”, a completat Burleanu.

Răzvan Burleanu a precizat că este plăcut surprins de dorinţa lui Mihai Teja de a lucra la lotul de tineret, acesta venind cu mai multe iniţiative. „La tineret, după ce Viorel Moldovan a devenit antrenor secund al primei reprezentative, domnul Mihai Teja a acceptat această nominalizare. Am rămas plăcut impresionat de determinarea sa şi atitudinea pe care a adus-o la echipa de tineret. M-a încântat extrem de mult că încă din primele zile s-a gândit cum putem face posibil să aducem jucători mai buni, mai bine pregătiţi, organizând acel amical între jucători din prima şi a doua ligă. Cred că este pentru prima dată în istoria FRF când ne deschidem larg porţile tuturor jucătorilor şi nu ne oprim aici. În perioada următoare va avea loc o selecţie inclusiv pentru jucătorii care evoluează la Liga a III-a”, a adăugat Burleanu.

Echipa sub 17 ani s-a calificat în Turul de Elită pentru calificarea la Campionatul European din 2015, urmând să dispute meciurile în primăvara anului viitor.

Reprezentativa de tineret a României a ratat calificarea la Campionatul European de anul viitor şi va începe o nouă campanie în toamna anului 2015.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.