Dușa dispune anchetă legată de prăbușirea elicopterului

0

Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a dispus o anchetă în privința elicopterului prăbușit vineri în județul Sibiu și a precizat că la bordul aparatului se aflau opt militari, potrivit Agerpres.

„În momentul de față pot să precizez că erau opt militari în elicopter, am dispus o anchetă, am alertat și SMURD-ul și elicopterul nostru se deplasează spre zonă și, în același timp, am dispus și o anchetă tehnică și am sesizat Parchetul Militar”, a declarat Dușa, la B1 tv.

Duşa a spus că a trimis o echipă tehnică în zona în care s-a prăbușit elicopterul pentru a vedea care este cauza căderii aparatului. „Sper să ajungă foarte repede, a plecat și un elicopter de la SMURD, a mai plecat un elicopter de la armată, sper ca în zona unde s-a prăbușit să se și poată ateriza, adică condițiile meteo să permită aterizarea”, a spus Dușa.

Un elicopter militar model IAR-330 PUMA s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, la limita dintre judeţele Sibiu şi Mureş, la bordul elicopterului aflându-se zece persoane. Opt militari au murit şi doi au fost răniţi în accident. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat că anunţul la 112 a fost făcut de unul dintre militarii aflaţi la bord. El a mai precizat că în zona accidentului vizibilitatea este redusă.

Potrivit MApN, elicopterul era de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi se afla în misiune, urmând să participe la un exerciţiu în Poligonul Cincu.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.