Kovesi a cerut arestarea Alinei Bica

0

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat vineri că a solicitat CSM un aviz pentru încuviințarea arestării preventive a șefei DIICOT, Alina Bica, pe baza unor noi dovezi de la dosar, fiind extinse cercetările și împotriva altor persoane, potrivit Agerpres.

„Având în vedere audierile, care s-au derulat în cursul zilei de ieri și pe parcursul nopții, am făcut o nouă propunere pentru a se acorda un aviz în vederea formulării unei propuneri de arestare preventivă. Secția pentru procurori a analizat probele și indiciile noi pe care le-am adus în susținerea cererii. A fost acordat aviz de arestare pentru aceste persoane care, în acest moment, sunt suspecte de săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Sigur, beneficiază de prezumția de nevinovăție”, a declarat Kovesi, la ieșirea din sediul CSM.

Printre probele noi prezentate la CSM, Kovesi a enumerat declarații date de persoane în cursul zilei de joi și înscrisuri puse la dispoziția procurorilor. Ea a anunțat că DNA va solicita instanței arestarea preventivă a persoanelor reținute în această cauză.

Șefa DNA a mai spus în dosar a fost extinsă urmărirea penală și împotriva altor persoane. „În cursul zilei de ieri, s-au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupție și cu privire la alte persoane. Nu pot în acest moment să fac publice numele sau faptele noi deoarece persoanele care sunt implicate în investigație nu au luat toate la cunoștință de săvârșirea acestor infracțiuni. Pot să vă zic că sunt atât fapte, cât și persoane noi. Vom verifica absolut toate aspectele care decurg din declarațiile martorilor, din înscrisurile care au fost ridicate, pentru că mare parte din probatoriu se bazează pe documente. Pot să vă spun că au fost persoane, care, fiind audiate în anchetă, au colaborat cu procurorii DNA, au făcut denunțuri și au adus la cunoștința procurorilor și alte fapte care s-au săvârșit în acest dosar”, a precizat Laura Codruța Kovesi.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.