Lukoil își reduce programul de investiții

0

A doua mare companie energetică din Rusia, Lukoil, se așteaptă ca anul viitor plata dividendelor să fie la un nivel similar celui din 2014, în timp ce programul de investiții va fi redus cu două miliarde de dolari, la 14 miliarde de dolari, a anunțat, vineri, directorul general Vagit Alekperov, transmite Reuters.

Compania intenționează să dezvolte un proiect în Nigeria împreună cu grupul american Chevron, le-a declarat jurnaliștilor Vagit Alekperov. Acesta nu a dat detalii referitoare la numele proiectului și valoarea investiției.

Lukoil speră să-și dubleze producția din afara Rusiei datorită celui mai ambițios proiect al său, West Qurna-2, din Iraq. De asemenea, compania dezvoltă proiecte în Africa de Vest.

Lukoil este prima companie privată inclusă în luna septembrie pe lista companiilor rusești vizate de sancțiunile occidentale. Bancherii susțin că, deși sancțiunile interzic furnizarea de anumite tehnologii, nu afectează și finanțarea. Compania beneficiază de un rating ‘BBB minus’ din partea S&P, ‘Baa2’ din partea Moody’s și ‘BBB’ din partea Fitch.

În România, Lukoil se află pe locul al treilea pe piața distribuției de carburanți, cu un lanț de 301 de benzinării. De asemenea, compania gestionează nouă depozite de carburanți. În cadrul operațiunilor din România ale Lukoil sunt angajați circa 3.500 de angajați, din care 2.500 pe platforma de la Petrotel.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.