Partidul eurofob UKIP a câştigat un al doilea mandat de deputat

Share:

Partidul britanic eurofob UKIP a câştigat, vineri, un al doilea mandat de deputat în Camera Comunelor, o victorie promiţătoare în faţa partidului conservator, cu câteva luni înaintea alegerilor generale din mai.

Mark Reckless, care a părăsit în septembrie partidul conservator al premierului David Cameron, l-a învins pe candidatul prezentat de fostul său partid cu o diferenţă de aproximativ 3.000 de voturi, în cadrul alegerilor legislative parţiale din Rochester and Strood (sud). Cu 42 la sută din voturi, el a fost reales deputat în această circumscripţie, de această dată din partea UKIP, informează Mediafax.

Campania intensă a conservatorilor de a păstra controlul Rochester and Strood nu a reuşit să oprească avansul UKIP, candidatul conservator obţinând doar 35 la sută din voturi. După anunţarea rezultatelor, Mark Reckless le-a cerut alegătorilor să facă din UKIP un „partid balama” la alegerile generale.”Indiferent care va fi circumscripţia în care trăiţi, indiferent care este partidul pe care îl susţineţi, reflectaţi la ce înseamnă să ai la Westminster un grup de deputaţi UKIP suficient de mare pentru a menţine echilibrul puterii”, a declarat el.

Acesta este cel de-al doilea mandat de deputat câştigat de UKIP după triumful lui Douglas Carswell, un alt fost membru al partidului conservator.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.