Alt fost procuror şef condamnat la închisoare cu executare

Fostul procuror-şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, procurorul Ghenadie Ciobanu, a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru luare de mită, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit deciziei ICCJ, Ghenadie Ciobanu, fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, a fost condamnat definitiv, joi, la patru de închisoare cu executare pentru luare de mită, după ce, la începutul anului 2011, ar fi primit mită 200 de euro ca să nu trimită un bărbat în judecată.

Procurorul a fost obligat, de asemenea, la plata unor cheltuieli de judecată de şase ori mai mari decât mita pe care acesta ar fi luat-o în 2011.”Dispune confiscarea de la inculpatul Ciobanu Ghenadie a contravalorii su­mei de 200 euro la cursul BNR în lei la data executării. Obligă inculpatul la plata sumei de 6.550 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului“, se precizează în minuta şedinţei de judecată de la ICCJ.

Curtea de Apel Iaşi îl achitase pe procuror în urmă cu un an, completul de judecată ieşean motivând că acuzaţiile aduse acestuia sunt nefondate. Potrivit rechizitoriului întocmit în 2011 de procurorii DNA, bărbatul a fost rugat să intervină în cazul lui F.C., de către sora acestuia, după ce bărbatul ar fi lovit grav cu maşina un minor de 12 ani care mergea cu bicicleta pe stradă. Conform probelor medicale prelevate, la momentul accidentului bărbatul avea o alcoolemie de aproximativ 2 la mie. Sora bărbatului a mers la procurorul care se ocupa de caz, Ghenadie Ciobanu, căruia i-ar fi oferit 200 de euro în urma unor negocieri, se arăta în rechizitoriu.

Procurorii DNA susţineau că, după ce a primit banii, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău a decis scoaterea de sub urmărire penală a şoferului.

Fostul prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Hârlău Ghenadie Ciobanu s-a predat la sediul Poliţiei din Iaşi

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.