Cutremurul de sâmbătă seara nu a produs pagube la Buzău

0

Cutremurul de sâmbătă seara, cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter, nu a provocat nici pagube și nici victime, fiind însă resimțit cu putere la Buzău, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu.

Potrivit sursei citate, ISU nu a primit niciun apel pe 112.”Nu a fost niciun apel pe 112, nici măcar de la persoane panicate, ceea ce rezultă că, până la acest moment, nu s-au semnalat pagube sau victime”, a precizat sursa citată. Un cutremur cu magnitudinea 5,8 s-a produs sâmbătă seară în zona Vrancea.

Potrivit primelor informaţii, seismul s-a produs în zona Vrancea, la 40 de kilometri adâncime, şi a avut magnitudinea de 5,8. Cutremurul s-a simţit la Tulcea, Roman, Iaşi, Galaţi şi Braşov, dar și în București. Seismul va fi urmat de replici, dar acestea nu vor fi simțite. Imediat după seism, reţelele de telefonie mobilă au fost suprasolicitate şi au căzut. De asemenea, în multe oraşe din România a căzut curentul electric.

Cutremurul s-a resimţit şi la Chişinău, în Republica Moldova.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.