Daniel Constantin îi dă dreptate lui Culiţă Tărâţă

0

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, arată într-o declarație transmisă Agerpres că a apreciat interesul pentru agricultură manifestat de omul de afaceri Culiță Tărâță, decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă, și că i-a dat dreptate atunci când acesta afirma că agricultura va scoate România din criză.

„Am fost surprins să aflu de trecerea în neființă a lui Culiță Tărâță, președintele CJ Neamț, dar și unul din marii fermieri din țară. L-am cunoscut pe Culiță Tărâță, am avut ocazia să ne întâlnim la diverse evenimente și îmi amintesc acum că a fost unul dintre cei care spunea cu câțiva ani în urmă că ‘agricultura va scoate România din criză”. Și i-am dat dreptate. Am apreciat interesul său pentru agricultură, fiind el însuși inginer agronom, absolvent al Facultății de la Iași. În lumea agricolă era cunoscut ca un om care a dat câteva semnale pozitive și chiar trenduri pe piața agricolă. Dumnezeu să-l odihnească!”, se arată în declarația transmisă sâmbătă  de ministrul Daniel Constantin.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă la vârsta de 62 de ani, în urma unei boli incurabile, potrivit unui anunț făcut de familia acestuia. În ultima perioadă, starea de sănătate a lui Culiță Tărâță era vizibil afectată de boală și de chimioterapia pe care o făcea la clinica AKH din Viena, Austria. De altfel, el s-a aflat în concediu medical în ultimele șase luni, fiind prezent sporadic la Consiliul Județean.

Culiță Tărâță a fost deputat PSD în două mandate, între anii 2000 — 2004 și 2008 — 2012. În anul 2011 a demisionat din PSD și a devenit fondator și vicepreședinte al UNPR. În anul 2012, Culiță Tărâță a candidat și a câștigat președinția Consiliului Județean Neamț în cadrul unei alianțe UNPR cu PDL și PNȚCD.

De profesie inginer agronom, Culiță Tărâță a fost și fondatorul Holdingului TCE 3 Brazi, care a avut în administrare Insula Mare a Brăilei.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.