Mircea Duşa s-a întâlnit cu rudele militarilor decedaţi

Share:

Rudele celor opt militari decedați în accidentul aviatic produs la Mălâncrav, în nordul județului Sibiu, au o întâlnire sâmbătă dimineață cu ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, informează Agerpres.

Trupurile celor opt militari decedați au fost aduse încă de vineri seară la morga Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, unde sunt analizate de medicii legiști.”Suntem profund întristați de pierderea celor opt camarazi ai noștri căzuți la datorie. Acceptăm cu greu dispariția atât de devreme și într-un mod atât de tragic a acestor tineri curajoși, temerari ai misiunilor dificile și pline de risc, pe care le îndeplinesc aviatorii români ca apărători ai cerului Patriei. Armata României aduce un pios omagiu militarilor care și-au pierdut astăzi viața și este cu inimile alături de familii. Facem tot ceea ce este omenește posibil pentru a le alina suferința în aceste momente deosebit de tragice”, arată Dușa într-un comunicat de presă transmis vineri de MApN.

Ministrul își exprimă convingerea că toți românii sunt alături de personalul Armatei, care își plânge camarazii căzuți la datorie. „Doresc să prezint încă o dată în numele întregii Armate Române, dar și al meu personal sincere condoleanțe familiilor îndoliate care își plâng copii, soții sau frații. Dumnezeu să îi odihnească în pace!”, se mai arăta în comunicatul transmis de Dușa.

Opt militari și-au pierdut viața și doi au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, pe raza localității sibiene Mălâncrav.

Luni, 24 noiembrie, de la ora 8,30, în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare a celor opt militari, a anunțat MApN.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.