Zilele Filmului LUX

0

Parlamentul European va decerna și la finalul acestui an Premiul Lux pentru film european. Festivalul promovează distribuția și traducerea lungmetrajelor, de asemenea stimulează dezbaterea temelor abordate în toate statele europene.

Prezent la dezbaterea organizată vineri, 21 noiembrie, la București, reporterul nostru, Mugur Mihăiță ne provoacă să le vizionăm. Inițiat în anul 2007 de Parlamentul European, Premiul LUX pentru film european urmărește stimularea dezbaterilor pe tema valorilor europene şi a problemelor sociale actuale și sprijină circulația filmelor europene. Premiul LUX contribuie, astfel, la îmbogățirea patrimoniului cinematografic și cultural al Europei.

Câștigătorul Premiului LUX, ediția 2014, va fi anunțat în data de 17 decembrie, la sesiunea plenară a Parlamentului European, la Strasbourg.

În București publicul larg va putea viziona aceste filme în zilele de 7 și 8 decembrie 2014 la Cinema STUDIO, în cadrul Zilelor Filmului LUX, eveniment organizat în parteneriat cu Uniunea Cineaștilor din România.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.