Manny Pacquiao și-a păstrat centura de campion mondial

0

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao și-a păstrat centura de campion mondial al welterilor (semimijlocie, versiunea WBO), învingându-l duminică, la Macao, în sudul Chinei, pe americanul Chris Algieri, cu o decizie, în unanimitate, la puncte în 12 reprize, după ce și-a trimis adversarul de nu mai puțin de 6 ori la podea, dominând lupta într-o manieră categorică, potrivit Agerpres.

Punctajul de pe buletinele arbitrilor-judecători este elocvent în ce privește victoria zdrobitoare a boxerului care deține 8 titluri mondiale: unul dintre oficiali i-a acordat toate cele 12 reprize, punctând 120-102, iar ceilalți doi au marcat tot o diferență mai mult decât clară, ambii cu 119-103.

Veteranul de 35 de ani l-a dominat, așadar, fără drept de apel pe Algieri, venit de la superușoară, categorie unde este neînvins și deține centura WBO. Cu 5 ani mai tânăr, americanul a încercat, grație vitezei sale, singurul atu în meciul de duminică, să scape de tăvălugul filipinez, dar a fost pus knock down încă din repriza a doua, postură neplăcută pe care a mai cunoscut-o în rundurile 6 (de 2 ori), al 8-lea (tot de 2 ori) și, ultima dată, al 10-lea.

„Sunt satisfăcut de rezultat. Am căutat KO, dar (Algieri) este un boxer rapid, nu a încetat să fugă”, a explicat Pacquiao, al cărui palmares este acum de 57 de victorii, dintre care 38 înainte de limită, 6 egalități și 2 înfrângeri.

După acest succes, lumea pugilatului așteaptă „Lupta secolului”, dintre Pacquiao și americanul Floyd Mayweather, care nu a fost organizată niciodată până acum, în pofida unor oferte de burse stratosferice. „Vreau acest meci, suporterii îl merită”, a spus deputatul filipinez, extrem de popular în țara lui.

Pe de altă parte, tatăl lui Mayweather a afirmat luna trecută că meciul va avea loc în 2015.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.