S-au trezit cu camionul în casă

0

Sute de camioane se opresc zilnic la o palmă de locuințele oamenilor, care se cutremură şi se crapă ca la un cutremur. Se întâmplă în localitatea bihoreană Poșoloaca, din comuna Tileagd, unde localnicii sunt înspăimântați de accidentele care se produc într-o curbă periculoasă. Doi pensionari s-au trezit acum trei zile cu un autocamion încărcat cu ciment în casă și de atunci utilajul se află între zidurile casei, informează DIGI 24.

Accidentul s-a produs joi dimineaţa. Localnicii spun că şoferul venea cu viteză şi nu a mai putut redresa camionul. „A intrat cu 80 km/h în curba periculoasă – s-a dovedit pentru că au scos și diagramele din camion”, spune Albert Zoltan, un localnic din Poşoalca. „La viteza aia foarte mare s-a întors camionul peste cap. Am auzit bubuitura aia puternică și m-am speriat.”

Deşi în urma impactului nimeni nu a fost rănit, bătrânii care locuiesc în casa distrusă sunt şi acum sub impresia acelui moment. Se gândesc cu groază că dacă dormeau în camera dinspre stradă ar fi fost morți. „A fost ca și cum cineva mi-ar fi spus e târziu: „nu te mai duce acolo, culcă-te în camera asta””, povesteşte Lenke Fikucz, proprietara casei.

Localnicii spun că nu sunt în siguranţă nici în propria locuinţă, pentru că zidurile se crapă din cauza traficului greu.  „Acum 3 ani am zugrăvit, am terminat camerele și peste tot sunt deja crăpături de un deget.”

Politisții au început o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul și cum vor fi despăgubiți proprietarii casei.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.